CNAIR a scos la licitație, din nou, contractul de lucrări pentru reparații la podul rutier de peste Olt, la Slatina

Compania Națională de Administrare Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație, din nou, contractul de lucrări pentru reparații la Podul rutier de peste râul Olt, la Slatina, după ce la prima strigare nu s-a prezentat nicio firmă.

Contractul de lucrări a fost scos la licitație prima oară în luna ianuarie, iar, pentru că până la termenul limită de depunere a ofertelor nu fusese depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

CNAIR a reluat, acum procedura, în aceleași condiții, noul termen de depunere a ofertelor fiind data de 26 martie 2025.

Obiectivul contractului îl constituie execuția lucrărilor de reparații la pod rutier peste Olt la Slatina, pe DN65 km 48+570.

„Având în vedere faptul că în prezent Drumul Expres 12 Craiova – Pitești a preluat în mare măsură traficul de tranzit, se propun lucrări de reparații ale podului existent, cu păstrarea clasei « E » de încărcare. Lucrările se vor realiza cu închiderea circulației pe pod și direcționarea fluxurilor spre podul peste Olt realizate pe drumul Expres Craiova Pitești, sector cuprins între nod rutier de la km 35+700 (intersecția cu DN 65 Ganeasa /Piatra Olt) și nod rutier de la km 57+720 (intersecția cu DN65 Valea Mare). Lungimea traseului este de aproximativ 22 de kilometri. Mutări și protejări de instalații : Se vor reloca/ proteja două conducte de apă aflate sub consolele de trotuar și rețelele de telecomunicații aflate pe pod deținute de Telekom”, se arată în documentația urcată pe platforma electronică de achiziții publice e-licitatie.ro.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar valoarea estimată a achiziției este de 22.599.917,51 lei, fără TVA.

De-a lungul timpului, au existat mai multe tentative pentru realizarea de reparații a acestui obiectiv. În 2020, constructorul italian Guidi Costruzioni SRL, care semnase un contract de lucrări pentru reabilitarea Podului Olt, a refuzat să-l ducă la bun sfârșit, invocând tot felul de motive, precum existența pandemiei și declararea stării de urgență de către Guvernul României.

La acea dată, ministrul de atunci al Transporturilor, Lucian Bode, declara că antreprenorul italian este neserios și că i s-au cerut penalități de un milion de lei, pentru că nu a dat drumul la lucrări.

Valoarea estimată, fără TVA, a investiției era, atunci, de 26,35 milioane lei, finanțarea fiind asigurată cu bani de la bugetul de stat.

Anul trecut, fosta senatoare de Olt Siminica Mirea l-a interpelat în Parlament pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cu privire la situația alarmantă a Podului Olt de la Slatina, principala cale de legătură rutieră dintre Oltenia și Muntenia.

Ea îi atrăgea atenția ministrului Grindeanu asupra stării precare a circulației rutiere și pietonale și a pericolului la care sunt expuși prticipanții la trafic.

Se pare că demersul fostei senatoare a avut efectul scontat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.