IMAGINI SPECTACULOASE/Un TIR încărcat cu haine a luat foc pe DN 6, între Olt și Dolj/A ars ca o TORȚĂ

Un TIR încărcat cu 10 tone de haine second-hand a luat foc, din mers, noaptea trecută, pe DN 6, la limita județelor Olt și Dolj. Cu tot efortul depus de pompierii care au ajuns la locul incidentului, autotrenul și marfa au ars, în totalitate, ca o torță. Din fericire, nu au existat victime.

Focul a cuprins autotrenul în jurul orei 02.30, pe raza localității Dioști, la limita județelor Dolj și Olt. Totul s-a petrecut cu o viteză uluitoare, având în vedere și faptul că TIR-ul era încărcat cu textile.

La fața locului au ajuns pompierii din Caracal cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și, cu tot efortul depus, autotrenul și marfa au ars în totalitate ca o torță, nemairămânând decât fiarele încinse ale TIR-ului.

„Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars capul tractor și semiremorca TIR-ului în totalitate, cu circa 10 tone de haine. Focul a fost stins cu totul în jurul orei 04.30”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Dan Nedeloiu.

Se pare că autotrenul plecase din Craiova și se îndrepta către Ruse, Bulgaria. Cel mai probabil, susțin pompierii, una dintre roțile TIR-ului s-a blocat, focul pornind de la frecarea anvelopei cu asfaltul.

„Cauza probabilă este o roată blocată care, din pricina frecării cu asfaltul, a luat foc. Incendiul s-a propagat apoi la întregul TIR”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Circulația pe DN 6 a fost blocată circa o oră, din cauza fumului dens. Cel mai important este că nu au existat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here