Paul Matiu s-a stins din viață!

 

Directorul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” din Slatina, Paul Matiu, s-a stins, luni, din viață, la numai 63 de ani, în urma unui infarct, potrivit oltalert.blogspot.ro. El abia se întorsese acasă de la mormântul mamei sale, trecută recent în neființă.

 

Costel MIREA

 

Paul Matiu nu mai este printre noi. El a trecut vama dintre viață și moarte luni seară, după ce se întorsese acasă cu familia de la mormântul mamei sale, înmormântată vineri. O dată ajuns acasă, el și-a rugat familia să nu îl deranjeze un timp, spunând că vrea să se întindă puțin pe canapeaua din biroul său. Membrii familiei au auzit, după un timp, zgomote ciudate din încăperea în care se retrăsese Paul, acesta fiind găsit într-o criză din care nu a mai ieșit. Cadrele medicale de la Ambulanță au încercat să îl resusciteze circa 40 de minute, după care au declarat decesul celui care, deși a trecut prin încercări care l-au marcat în ultimele zile, nu anunța, sub nici o formă, trecerea Dincolo.

 

La începutul săptămânii trecute, Paul Matiu a trecut prin clipe grele; își internase mama la spital cu câteva zile înainte să moară, și tot la spital își internase un nepoțel cuprins de o răceală puternică. La serviciu el s-a arătat extrem de afectat de aceste evenimente rele în familie. La câteva zile, mama sa a fost externată și a decedat. Nimeni nu a simțit însă că fiul ei o va urma la atât de scurt timp.

 

Trupul neînsufleţit se află depus la capela Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Slatina (strada Grădişte). Paul Matiu va fi înmormântat miercuri după-amiază în cimitirul Strehareţi, după ce trupul său va odihni două ore, între 10.00 şi 12.00, în holul bibliotecii pe care a condus-o vreme de 20 de ani.

 

Paul Matiu s-a născut la 14 august 1951, la Râmnicu-Sărat, judeţul Buzău. în 1978 absolvă cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti. În 2000 devine doctor în istoriela Universitatea „Alexandru ioan Cuza” din Iaşi. În 2005 absolvă cursuri postuniversitare urmate la Academia de Studii Economice Bucureşti. A predat istoria ani la rând în învăţământul gimnazial. A ocupat postul de instructor cultural în perioada 1980 – 1987 la Caracal, iar între anii 1987 – 1989, la Slatina. Din 1990 până în 1994 a fost consilier şef al Inspectoratului pentru Cultură Olt (Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional), iar din 1994 ocupă funcţia de director al Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”. Sub mandatul său biblioteca se dezvoltă neîncetat, prin modernizarea şi înmulţirea spaţiilor de lectură, prin creşterea fondurilor de carte şi alte publicaţii, prin informatizarea serviciilor, prin creşterea numărului de filiale etc. De-a lungul anilor a colaborat cu articole despre tradiţiile judeţului Olt, aspecte istoriografice şi biblioteconomice în Revista muzeelorBiblioteca şi în presa locală, coordonând, mai mulţi ani, noua serie a revistei de cultură Zori de zi.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here