Oltul a primit de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat apă și alimente pentru sinistrații inundațiilor

Pentru a veni în sprijinul populației din Olt afectată de inundațiile 27 – 30 iulie, prefectura județului a solicitat, joi, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale acordarea unui ajutor de urgență constând în apă potabilă și alimente. Prefectura Olt a mai solicitat combustibil pentru forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Costel MIREA

Solicitarea prefecturii a produs efecte: Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a alocat județului Olt 8.208 litri de apă potabilă, 3.000 kg conserve carne de porc, 2.000 kg conserve de pate de ficat, patru tone de benzină și șase tone de motorină.

„Alimentele și apa potabilă au fost aduse în județ și vor fi repartizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt comitetelor locale pentru situații de urgență, în baza solicitărilor acestora, în cel mai scurt timp posibil. Responsabilitatea folosirii alimentelor și apei potabile strict pentru ajutorarea populației afectate de inundații revine comitetelor locale pentru situații de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Bilanț

Potrivit unui bilanț estimativ al pagubelor produse în Olt de inundații, 22 de localități din județ au fost afectate de precipitațiile abundente din ultimele zile, scurgerile de pe versanți și revărasarea unor cursuri de apă. Au fost salvate şi evacuate în spațiile amenajate de comitetele locale 104 persoane (printre care se numără 32 de copii şi 48 bătrâni) și peste 300 de animale. În urma viiturilor formate au fost inundate peste 450 de case și 900 anexe gospodărești, opt tronsoane de circa 12 km de drum județean, 36 de km de drum comunal, peste 60 de km de străzi și ulițe. De asemenea, au fost afectate 13 poduri, 24 de podețe, iar un podeț a fost distrus cu totul în localitatea Voineasa. Mai sunt inundate circa 5000 de hectare de terenuri arabile și fânețe și sunt afectate 634 de fântâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here