Nimicuri

de  Gheorghe ATANASESCU

*Când Traian Băsescu s-a urcat pe distrugătorul american, Victor Ponta a părăsit în grabă sediul guvernului şi s-a retras în buncărul Ministerului Apărării. Când Victor Ponta s-a urcat pe avionul de vânătoare american, Traian Băsescu a părăsit, în grabă, palatul Cotroceni. Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Băsescu ar fi îndreptat ţevile distrugătorului către clădirea guvernului şi dacă Ponta şi-ar fi îndreptat tunurile către sediul din Cotroceni. Nu prea s-ar fi întâmplat nimic, am fi pierdut numai clădirile, a guvernului şi a palatului. Protagoniştii ar fi fost scăpaţi amândoi, ca de obicei iarba rea nu piere.

*A plecat dintre noi poeta Nina Cassian. În 1985 este chemată la o bursă în Statele Unite ale Americii. În acelaş an este arestat şi omorât în beciurile securităţii inginerul  Gheorghe Ursu, căruia i s-au confisct cele peste 60 de caiete de memorii anticomuniste, în care se găseau transcrise numeroase poeme proletcultiste ale Ninei Cassian. În 1987 se percheziţionează casa Ninei Cassian, şi i se interzice opera în România, iar poeta este nevoită să rămână în S.U.A. Tot ce mai poate face Nina Cassian, face totul pentru a-l ajuta pe Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, să ajungă în Statele Unite. Dumnezeu s-o ierte!

*Nu mai văzusem cum se vinde un meci de fotbal de pe vremea F.C.Oltului zoologic al unor Şoarece sau Prepeliţă. Vineri, mult controversata C.S.U.Craiova a întâlnit pe F.C.Olt şi, în repriza secundă, tot ce a fost pe poarta oltenilor de dincoace de Olt a fost gol pentru oltenii de dincolo de Olt. Au greşit şi ăştia că au trimis şi ei un şut pe poartă şi s-a terminat 4-1.

*,,Iepuraş,

mustăcios,

şi-a luat ciorapii,

 pe dos!’’

Cam aşa sună un cântec modern care înlocuieşte secularul nostru ,,Cristos a înviat!’’, mai ales că preşedintele american s-a apucat de rostogolitul de ouă pentru că nu a auzit de ciocănitul de ouă.

*Vă mai amintiţi de fotbalistul Nicolae Dobrin? A debutat la 14 ani la F.C. Argeş şi era titular, în acelaşi timp, şi la echipa naţională de juniori a României, şi la echipa de tineret, şi la echipa de seniori. Legendarul Santiago Bernabeu, patronul la fel de legendarei Real Madrid şi l-a dorit atât de mult că a venit la Ceauşescu de mai multe ori dar nu a reuşit nimic. Iar noi am uitat de Nicolae Dobrin sau de Gheorghe Hagi şi căscăm gura după banalul Adrian Mutu.

*Rezervistul Traian Băsescu nu mai ştie pe unde ne sunt rezerviştii. Dacă le dă bani mai mulţi decât le-a dat atunci când i-a pensionat pe militari, sau mai mulţi ca la mercenarii ,,scorpioni’’ de prin Afganistan, se prezintă singuri. Dar din 2007, de când armata a fost lăsată la vatră, nu mai are nimeni poftă să lupte pe gratis pentru patrie, căci nu prea se mai aude nimic nici de patrie, şi nu prea mai ştie nimeni ce e aia o patrie. Ţara mecenarului se numără în euro.

*,,Plata medie pe care o acordă Uniunea Europeană pentru hectarul de pământ ar fi de 261 euro.’’ Ne asigură Sorin Moisa, un mare specialist român care toacă frunze la câinii din Bruxelles. Şi tot el ne dă sumele care se acordă de către U.E. pentru hectarul de pământ cultivat, în acest an, în diferite ţări: Franţei,291 euro, Greciei, 418 euro, Italiei, 334 euro, Marii Britanii, 221 euro, României, 139 euro, Ungariei, 251 euro, Poloniei, 212 euro, Belgiei, 202 euro, ş.a.m.d. Oare, ce daruri le-or fi făcut grecii contabililor de la U.E., de le oferă de trei ori mai mulţi euro, pentru hectarul de pământ cultivat, decât românilor?

*Bâlbâieli în toate accidentele maritime sau aeriene, vezi Apuseni, Malayesia, Coreea de Sud, semn că tehnologia nu prea a progresat în faţa naturii. Bâlbâieli asemănătoare şi în încercările omului de a schimba cursurile unor modeste pârâiaşe de prin Teleorman. Apele îşi văd de cursurile lor milenare, numai baronul Victor şi baronul Liviu, traşi de pompierii ,,Smurd’’, promit canale verzi pe pereţii Teleormanului şi trasează, din barca gonflabilă, traiectoria autostrăzii Bucureşti-Alexandria-Roşiori.

Acum avem hărţi de risc, aşa cum aveam şi în perioada interbelică, dar primarii nu le pot aplica pentru că suntem într-o continuă campanie electorală.

*Victor Ponta ne asigură că vreo 70 de taxe vor fi reduse la una singură, eu mă cam îngrozesc cât va fi de mare taxa aia mărită, şi mă întreb dacă va fi mărită de 70 de ori o taxă mai mică sau una mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here