Olt: Ştrandurile şi unităţile de alimentaţie publică, la control pe toată durata verii

Mai multe echipe mixte formate din reprezentanţi ai instituţiilor de control din Olt vor lua la bani mărunţi, pe timpul verii, toate piscinele, bazinele de înot și ștrandurile din județ, precum și unitățile de alimentație publică ce comercializează produse alimentare perisabile.

Costel MIREA

Având în vedere că în sezonul estival piscinele, ștrandurile şi bazinele de înot sunt printre cele mai căutate locuri de agrement, acestea vor fi verificate pe toată perioada verii de echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pentru că în această perioadă crește riscul producerii toxiinfecţiilor alimentare, la control vor fi luate şi unitățile de alimentație publică care comercializează produse alimentare perisabile, în special cele de tip fast-food, restaurantele, terasele, rotiseriile, berăriile şi chioșcurile din incinta ștrandurilor, piscinelor şi bazinelor de înot.

De asemenea, s-a stabilit ca Direcția de Sănătate Publică Olt, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale să inventarieze toate zonele naturale utilizate pentru îmbăiere amenajate și neamenajate.

Toate aceste lucruri au fost hotărâte în şedinţa Colegiului Prefectural de marţi, când reprezentanţii instituţiilor participante au hotărât ca verificările să înceapă de săptămâna următoare.

„Ca punct separat al adresei transmise de către instituția noastră autorităților administrației publice locale, am solicitat respectarea prevederilor art.17 din HG nr.88/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi control al zonelor naturale utilizate pentru îmbăiere, conform cărora «Autoritatea administraţiei publice locale în al cărei teritoriu există zonele naturale prevăzute la art.2 lit.b) va asigura, prin avertizoare – panou informarea populaţiei locale şi a turiştilor despre absenţa controlului sanitar al zonei respective: Zonă necontrolată sanitar şi nerecomandată îmbăierii». Actul normativ mai prevede identificarea cursurilor de apă sau a altor suprafețe de apă care pot prezenta pericol de înec și semnalarea pericolului prin instalarea unor panouri de avertizare”, a declarat prefectul de Olt, Silviu Neacşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here