Patron din Drăgăneşti, cercetat pentru evaziune de peste 300.000 lei

Un bărbat de 25 de ani din Drăgăneşti-Olt este cercetat de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru o evaziune fiscală de peste 300.000 de lei. El a fost iniţial reţinut, dar procurorii au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

Tânărul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, în perioada 15.07.2010- 31.03.2013 a înregistrat în evidenţa contabilă 450 facturi fictive de achiziţie a diverse mărfuri, de la opt societăţi comerciale care la data facturării nu au fost active.  

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat, miercuri, măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 25 ani, din oraşul Drăgăneşti Olt, judeţul Olt.

Joi, 11 septembrie a.c., prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împotriva bărbatului s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.734,41 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here