Polițiștii Capitalei au ridicat un slătinean pentru șantaj pe Facebook

Un tânăr de 27 de ani din Slatina a fost ridicat, joi, de polițiștii bucureșteni sub acuzația de șantaj prin intermediul internetului. El se afla în vizorul oamenilor legii de două luni. 

„În dimineața de joi, 18 septembrie a.c., polițiștii Capitalei, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale — DGPMB și al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, au făcut o percheziție în județul Olt, într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de șantaj. În fapt, polițiștii specializați în investigații criminale au documentat în perioada august — septembrie a.c., activitatea unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, care ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de șantaj prin intermediul internetului”, se arată  într-un comunicat al Poliției. 

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate, a fost identificat bărbatul și condus la sediul Secției 7 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, precum și mai multe documente, cartele telefonice și terminale mobile, despre care există suspiciunea că provin din fapte ilicite sau au fost folosite la infracțiunile cercetate.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, tânărul, prin intermediul unui site de socializare (Facebook) și folosindu-se de un nume fictiv, ar fi abordat mai multe persoane, obținând de la acestea materiale compromițătoare cu conotație sexuală iar, apoi le-ar fi solicitat persoanelor să întrețină relații intime și să-i ofere bunuri de natură patrimonială în schimbul nepublicării acelor materiale.

 

Cercetările sunt continuate în acest caz de către polițiștii Capitalei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here