Mii de agenţi economici din Olt, executaţi de Fisc

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a executat, în august, mii de agenţi economici, adunând pe această cale peste cinci milioane de lei la bugetul de stat. Veniturile bugetare colectate de Fiscul oltean luna trecută totalizează peste 60 de milioane lei, reprezentând 95,31% din programul de încasari impus de ministerul de resort.

AFP Olt a emis, în august, peste 3.000 de titluri executorii pentru debite în sumă totală de 16,5 milioane lei, aplicând şi şapte sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în sumă totală de 30.000 de lei, dar şi 2.351 de popriri pe conturi bancare în sumă de peste 9,5 milioane de lei.

Alte 253 de popriri pe venituri au adus bugetului public peste 9,1 milioane de lei.

„Urmare acţiunilor iniţiate în luna august 2014 au fost recuperate creanţe bugetare în sumă totală de 5,78 milioane lei, astfel: 1,96 milioane lei din popriri pe conturi bancare, 0,18 milioane lei din popriri pe venituri terţi şi 3,64 milioane lei încasări după începerea executării silite, fără alte forme de executare. Tot în perioada mai sus menţionată, la nivelul unitătilor fiscale, s-au derulat 27 de licitaţii pentru vânzarea bunurilor sechestrate”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

Veniturile bugetare colectate de Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Olt în luna august totalizează 60,46 milioane lei, reprezentând 95,31% din programul de încasări comunicat de Ministerul Finantelor Publice şi o creştere cu 0,42 % faţă de nivelul de încasări înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here