ANFP scoate la concurs postul de şef al Direcţiei de Cultură Olt

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) scoate la concurs postul de director executiv al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DCPN) Olt, ocupat în ultima perioadă cu delegaţie după ce fostul director, Dorin Teodorescu, a demisionat.

Prima probă a concursului, cea scrisă, este programată pentru data de 14 octombrie 2014, începând cu ora 10.00, data şi ora interviului urmând să fie comunicate ulterior.

Potrivit regulamentului de concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a putea participa la concurs şi a putea ocupa funcţia respectivă, candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată

studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă. Pentru a ocupa postul pe perioadă nedeterminată, candidaţilor li se cere o vechime în specialitate de minimum trei ani.

Postul de director a rămas vacant în urmă cu câteva luni prin demisia fostului director, Dorin Teodorescu, veteran în această funcţie. Teodorescu a fost detaşat în 2013 de Ministerul Culturii pe o funcţie similară la DCFP Cluj, apoi la DGFP Neamţ, pentru ca postul din Olt să revină unui liberal, instituţia căzând, la negocierile din cadrul USL, în tabăra PNL. Funcţia a fost ocupată cu delegaţie mai întâi, tranzitiv, de Gheorghe Iorga, inspector superior cu state vechi în instituţie şi care a ocupat în mai multe rânduri, pentru scurte perioade de timp, respectiva funcţie, apoi de liberalul Nicolae Drăghici, care, după ce Minsietrul Culturii a revenit UDMR, a plecat de curând din fruntea direcţiei.

Nemulţumit că detaşările sale în interes de serviciu nu mai contenesc, Dorin Teodorescu a demisionat în urmă cu câteva luni din postul pe care era titular.

Singurul care şi-a manifestat dorinţa de a se înscrie la concurs este, deocamdată, Gheorghe Iorga, cel mai longeviv angajat în instituţie și cel care asigură deja interimatul postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here