Primarul Slatinei vrea discipline noi în liceele sportive: masajul și kinetoterapia

Programa liceelor cu profil sportiv ar putea include pe viitor şi discipline precum kinetoterapia sau masajul. Primarul Slatinei propune spre dezbatere publică o astfel de posibilitate care ar mări şansele celor care urmează un liceu sportiv pentru ocuparea unui loc de muncă după finalizarea studiilor.

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, spune că elevii liceelor sportive au opţiuni restrânse în privinţa unei cariere profesionale după absolvire. Astfel, el propune spre dezbatere publică varianta modificării programei şcolare astfel încât în liceele sportive să fie incluse ca specialităţi discipline cu aplicaţie practică menite să ofere tinerilor care absolva liceul o şansă în plus pentru ocuparea unui loc de muncă. Edilul lasă să se înţeleagă faptul că noile specialităţi trebuie să aibă legătură cu activităţile sportive şi dă exemplul kinetoterapiei sau masajului. 

„În timp ce absolvenții liceelor teoretice au opțiunea de a-și continua studiile la facultăți de profil, iar cei ce termină un liceu cu profil tehnic au o meserie pe care se pot specializa mai departe, situația este mai dificilă pentru absolvenții liceelor sportive. Opțiunile pentru acești tineri sunt limitate, de aceea propun spre dezbatere un proiect de modificare a curriculei liceelor cu profil sportiv, astfel încât aceasta să includă și discipline cu aplicație practică, cum ar fi kinetoterapie sau masajul”, arată Minel Prina într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul Slatinei a mai avut proiecte care au prins viaţă în domeniul învăţământului, precum semnarea protocoalelor între agenţi economici şi liceele tehnologice în temeiul cărora companiile să se implice în formarea profesională a viitorilor lor angajaţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here