Dosare penale pentru furt de energie electrică

Trei persoane din localitățile Dobrosloveni și Fărcașele riscă pedepse penale drastice după ce jandarmii le-au depistat că furau energie electrică utilizaând instalații clandestine.

Cei în cauză au fost depistaţi, marţi, în timp ce sustrăgeau energie electrică, alimentând mai mulţi consumatori casnici prin intermediul unor conductori electrici racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare, ocolind aparatele de măsurare a energiei electrice. Instalaţiile improvizate au fost sigilate şi ridicate de către o echipă de intervenţie a societăţii de distribuţie a energiei electrice, prezentă la faţa locului.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a înaintat către organele de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor, actele de constatare şi sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Aceste fapte sunt prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi Legea nr. 123/2012 a energiei electrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonel Emanuel Botan,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here