AJOFM Olt: Peste 1.000 de locuri de muncă vacante în UE. Spania are nevoie de 800 de muncitoare în agricultură

Românii care îşi caută de lucru în străinătate au la dispoziţie peste 1.000 de posturi vacante în mai multe state din Uniunea Europeană, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Cele mai multe locuri de muncă (şi cele mai uşor de ocupat) sunt în Spania, în agricultură.

Româncele care vor să lucreze în străinătate ar putea opta pentru cele 800 de posturi vacante în agricultură puse la dispoziţe de angajatorii spanioli prin reţeaua Eures. 

Dacă spaniolii caută muncitoare în agricultură, în Germania se caută asistenţi medicali, peste 50 de posturi fiind puse la dispoziţie de autorităţile din această ţară. Solicitanţii trebuie să cunoască bine limba germană. Românii care vorbesc germana la nivel avansat pot opta încerca să lucreze în această ţară şi ca agenţi de vânzare. 

Asistenţi medicali se caută şi în Marea Britanie (10 posturi), dar şi Irlanda (18 locuri vacante), ţară care caută şi 10 medici psihiatri. 

Austria este prezentă în reţeaua Eures cu 20 de locuri de muncă libere, angajatorii austrieci căutând zugravi, finisori şi coordonatori de echipă pentru munca în domeniul forestier, în vreme ce în Belgia se caută ingineri în mai multe domenii şi analişti în IT. 

În Franţa este nevoie de 10 tăietori de viţă-de-vie, în Norvegia se caută bucătari specialişti în bucătăria indiană, iar în Ungaria există 50 de posturi libere pentru confecţioneri de huse pentru maşini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here