„Oltenii şi… restu’ lumii”: „Autorităţile” au instituit din nou Vama Oltenească la intrare în Slatina (FOTO/VIDEO)

Vama Oltenească a fost din nou instaurată, joi, la intrare în Slatina, dincolo de Podul Olt, unde „autorităţile” au împărţit celebrul paşaport de oltean invitaţilor speciali la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi… restu’ lumii”, care au servit pastramă cu mămăliguţă, au gustat vin roşu din ulcele de lut şi s-au prins în hora încinsă de membrii Ansamblului folcloric profesionist „Doina Oltului”. 

Printre invitaţii speciali s-au numărat actorul Marius Buduchi, primarul municipiului, Minel Prina, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi mai mulţi englezi, membri ai unei fundaţii din Londra sosiţi în vizită la Primăria Slatina. Primiţi pe ritmuri folclorice, invitaţii au gustat din tradiţionala pastramă de oaie cu mămăliguţă, au băut vin roşu din ulcele de lut şi s-au încins la horă alături de membrii Ansamblului folcloric profesionist „Doina Oltului”.

 

 

Din Vama oltenească invitaţii au plecat spre centrul oraşului cu paşaportul de oltean în mână, nu oricum, ci în trăsuri, către mustăria „La căţeaua leşinată”, unde primarul Slatinei a dat cep la butoiul cu must.

 

 

Tot joi, în cadrul festivalului au fost vernisate expoziții de caricatură și fotografie la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” și la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, pe tot parcursul după-amiezii în centrul orașului având loc spectacole muzicale susținute de ansamblul folcloric „Doina Oltului”, de membrii Palatului Copiilor „Adrian Băran”, de formații ale comunităților de bulgari și ruși din Dobrogea și de ansambluri de copii din mai multe localități ale județului. 

 

 

Surprizele vor continua vineri, sâmbătă şi duminică, organizatorii având programate filme pentru copii, spectacole inediteşi recitaluri muzicale susţinute de interpreţii folclorici Nicu Paleru, Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu, dar şi de interpreţi de muzică uşoară precum Ovidiu Homorodean, Matteo, membrii trupelor Deepcentral şi Spitalul de Urgenţă.

Un moldovean la Vama Oltenească

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/h1CGDRNG4QM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here