Sute de slătineni au urmărit meciul România – Ungaria în aer liber, pe Esplanadă, împreună cu primarul orașului

Sute de fani ai Naționalei de fotbal a României au urmărit, sâmbătă, meciul România – Ungaria, disputat pe Arena Națională din București, în aer liber, pe Esplanadă, unde autoritățile au montat un ecran uriaș.

Printre slătinenii care au ales să urmarească astfel partida de la București s-a numărat și primarul orașului, Minel Prina, care s-a bucurat „energic”, alături de populație, la primul gol al partidei, înscris de tricolori. Edilul a ținut să apară în public cu tricolorul românesc tatuat pe obraz.

„Chiar dacă scorul final e nemulțumitor atmosfera pe Esplanadă în seara aceasta mi-a confirmat că trebuie să repetăm experiența și la celelalte meciuri ale Naționalei. Așadar, vă aștept și miercuri să vedem meciul Finlanda-România pe Esplanadă”, a spus primarul Slatinei.

Primăria a montat pe Esplanadă un ecran de 12 metri pătrați, transmiterea meciului fiind posibilă printr-un protocol de colaborare încheiat cu Televiziunea publică.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu ’44, respectiv Dzsudzsak ’82.

1-0: Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raţ peste fundaşul József Varga, fundaşul român a preluat, după care a centrat pe jos, Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat din direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima reuşită pentru Raul Rusescu în tricoul echipei naţionale, el aflându-se la cea de-a şasea prezenţă pentru prima reprezentativă.

1-1: Dzsudzsak a transformat o lovitură liberă de la 24 de metri în stânga lui Tătăruşanu.

După reuşita lui Rusescu din prima repriză, partida a fost reluată cu o întârziere de câteva secunde din cauza zecilor de petarde aruncate de fanii de la Peluza Sud.

Atât Ungaria, în prima repriză, cât şi România, în cea de-a doua, au avut câte un gol anulat, de fiecare dată pentru ofsaid.

România: Tătăruşanu – Chiricheş, Goian (Gardoş ‘5), D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Maxim (Stancu ’84), Chipciu, Sânmărtean (Tănase ’66) – Rusescu. Antrenor: Victor Piţurcă

Ungaria: Kiraly – J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar – A. Elek, Stieber – Lovrencsics (Simon ’63), Gera (Tozser ’77), Dzsudzsak – Szalai. Andtenor: Pal Dardai.

Cartonaşe galbene: Hoban ’18, Gardoş ’32, Grigore ’80, Chipciu ’90, Raţ ’90+2 / Gera ’26, Varga ’51, Juhasz ’69, Kiraly ’86, Korcsmar ’90+1, Tozser ’90+2

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoţia avându-l la centru pe William Collum, ajutat la cele două linii de William Conquer şi Graham Chambers. Asistenţi suplimentari au fost John Beaton şi Brian Colvin, în timp ce rezervă a fost Francis Connor.

La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, între care şi circa 2.000 de suporteri unguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here