Efectele OUG 55/2014: PSD Olt are 95 de primari și 777 consilieri după migrația politică legalizată de guvern

În cele 45 de zile decretate de OUG 55/2014 ca perioadă în care aleșii își pot alege un alt partid fără să își piardă mandatele PSD Olt a ajuns să numere 95 de primari din cei 112 câi există în județ și 777 de consilieri locali și județeni.

 

În urma migrației politice reglementată de OUG 55/2014 care a dat posibilitatea președinților de consilii județene, primarilor, consilierilor județeni și locali să treacă la alte partide fără să își piardă mandatul, alianța PSD-UNPR-PC a ajuns la cifre impresionante în Olt, numând în prezent 101 primari din cei 112 pe care județul îi are și peste 900 de consilieri locali județeni.
Cu cei mai mulți primari s-a pricopsit PSD Olt, care a „aspirat” edili de la PNL, PDL și PP-DD și care a ajuns să aibă 95 de conducători de localități, dar și 777 de consilieri. PSD deține și majoritatea în toate localitățile conduse de primari ai săi, iar în Consiliul Județean Olt, majoritatea este deținută, de asemenea, de alianța de centru-stânga, PSD având acum 15 consilieri, UNPR – trei, iar PC – doi aleși.
Data până la care aleșii au putut să își schimbe apartenența politică fără să își piardă mandatul a fost vineri, 17 octombrie, când efectele Ordonanţei 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri în administraţia publică locală și-a încetat aplicabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here