Deputatul Dumitru Niculescu a explicat de ce PP-DD îl susţine pe Victor Ponta: „E singurul care a negociat cu noi”

Invitat, luni, să susţină o conferinţă de presă la Slatina, alături de preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, preşedintele interimar al PP-DD Olt, deputatul Dumitru Niculescu, a explicat ce a determinat Partidul Poporului – Dan Diaconescu să îl susţină pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Deputatul PP-DD a arătat că, în vreme ce din partea candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, nu a solicitat nimeni sprijinul partidului fondat de jurnalistul Dan Diaconescu, Victor Ponta a purtat negocieri cu această formaţiune politică. 

„Marţi s-a luat hotărârea în Biroul Executiv al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, ca PP-DD să susţine candidatura domnului Victor Ponta la funcţia de preşedinte al României, în turul doi. După consultări cu preşedinţii de birouri permanente judeţene, cu deputaţii şi senatorii, s-a luat hotărârea în proporţie de 75% ca Partidul Poporului să sprijine în turul doi pe Victor Ponta. Vreau să spun că Victor Ponta a fost singurul dintre cei doi candidaţi care a avut negocieri cu Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Domnul Klaus Iohannis nici până la această dată nu a dat măcar un telefon să spună «veniţi la negocieri, veniţi să mă sprijiniţi»”, a declarat Dumitru Niculescu. În plus, liderul interimar al PP-DD Olt susţine că Ponta a preluat o parte din programul electoral al Partidului Poporului, condiţie pusă de Dan Diaconescu.

„Dan Diaconescu a spus la un moment dat că, dintre cei doi candidaţi, acela care va prelua din cele 100 de puncte din programul nostru, al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, pe acela îl va sprijini. Domnul Victor Ponta a preluat din cele 100 de puncte 20, precum mărirea alocaţiei pentru copii, eliminarea taxei radio-tv, vot pe liste (să încheiem o dată pentru totdeauna cu traseismul politic) şi sunt multe încă pe care domnul Victor Ponta le-a preluat. Ca atare, începând de ieri întregul activ al PP-DD va sprijini candidatura domnului Victor Ponta la preşedinţia României”, a mai arătat deputatul PP-DD de Olt.

Marius Oprescu: „Decizia PP-DD de a-l susţine pe Victor Ponta va genera unitate în societatea românească”

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, la rândul său, că decizia PP-DD de a-l susţine pe candidatul PSD-UNPR-PC în cursa pentru Cotroceni este una care va genera unitate în România imediat după alegerile din 16 noiembrie.

„Îi mulţumesc domnului deputat Mitel Niculescu care s-a alăturat marii echipe a lui Victor Ponta şi îi mulţumesc că s-a alăturat nouă în ultima bătălie împotriva regimului Băsescu. Îi spun, de asemenea, că decizia luată de Partidul Poporului de a-l susţine pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, consider că e o decizie care va genera unitate în societatea românească începând cu 16 noiembrie 2014”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a făcut şi o comparaţie între susţinătorii lui Victor Ponta şi cei ai lui Klaus Iohannis, susţinând că, în timp ce primii dau exemplu de solidaritate, ultimii dezbină electoratul.  

„Mă bucur că ideea lui Victor Ponta, aceea de a uni, a fost foarte bine receptat de întreaga societate românească, şi iată că, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, sunt foarte mulţi oameni politici care au venit lângă Victor Ponta, sunt foarte mulţi oameni din toate categoriile sociale care au dorit să se alăture acestui proiect, marea unire a României. Asta spre deosebire de contracandidatul nostru, care nu face decât să dezbine. În spatele lui Iohannis sunt locotenenţii lui Băsescu, dar şi cei doi extremişti maghiari, Silaghi şi Tőkés. E foarte clar în momentul de faţă diferenţa dintre cei doi candidaţi, unul care construieşte şi care uneşte, Victor Ponta, şi unul care împarte electoratul român în două, la fel cum a făcut şi Băsescu, în electorat bun şi în electorat rău. Sunt tare curios, şi ar fi una dintre întrebările la care domnul Iohannis ar trebui să răspundă, ce le-a promis celor doi extremişti maghiari atunci când s-au alăturat echipei lui, având în vedere că singurul ţel declarat al celor doi extremişti este autonomia şi ruperea Transilvaniei de România”, a spus Marius Oprescu, afirmând că PSD încă îl aşteaptă pe Klaus Iohannis la o dezbatere televizată cu Victor Ponta, „pentru că are foarte multe lucruri de lămurit, lucruri cărora până în momentul de faţă nu le-a dat un răspuns: dacă este român sau neamţ, dacă este creştin-ortodox sau protestant sau ce altă religie are pentru că nu şi-a declarat-o până în momentul de faţă, dacă este compatibil sau incompatibil”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here