Garda de Mediu Olt a derulat peste 100 de controale într-o lună

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au derulat, luna trecută, peste 100 de inspecţii şi controale în mai multe domenii de activitate în care operează legislaţia de mediu, aplicând şi sancţiuni celor prinşi cu musca pe căciulă. O societate comercială a primit amendă de jumătate de miliard de lei vechi, iar o alta s-a ales cu dosar penal.

Comisarii de mediu au efectuat 116 inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului si biodiversităţii, din care 44 de inspecţii planificate şi 59 de controale neplanificate. 27 de inspecţii au vizat poluările industriale şi respectarea regimului substanţelor chimice periculoase, iar alte 17 inspecţii au fost derulate în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale, activităţi agricole şi de exploatare a resurselor naturale. În aceeaşi perioadă s-au realizat 43 inspecţii la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare, inspecţii făcute în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

În plasa comsiarilor de mediu au căzut două societăţi comerciale care desfăşurau activităţi economice cu încălcarea legii. Este vorba de o firmă sancţionată cu amendă în valoarea de cinci mii de lei pentru că făcea comerţ cu deşeuri fără a deţine autorizaţie de mediu. Tot pentru lispa autorizaţiei de mediu, Garda de Mediu a depus o sesizare penală la parchetul local în cazul unei firme din Slobozia care face afaceri cu deşeuri periculoase în Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here