Prysmian Group a cumpărat 17 hectare de teren în Parcul Industrial Slatina. Grupul va crea sute de locuri de muncă

Prysmian Group a cumpărat nu mai puţin de 17 hectare de teren în parcul industrial înfiinţat de Primăria Slatina la marginea oraşului, spre localitatea Milcov. Oficialii grupului şi municipalitatea au semnat, joi, contractul de vânzare-cumpărare în valoare de circa 3,4 milioane de lei, la valoare de 4,5 euro/mp. Reprezentanţii grupului de firme spun că pe suprafaţa achiziţionată vor construi, cel mai probabil, o secţie pentru fabricarea de fibră optică pentru care vor fi create aproape 400 de locuri de muncă, în primă fază.

Tranzacţia a fost anunţată, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. „După foarte mult timp de când am anunţat că vrem să înfiinţăm un parc industrial în Slatina, astăzi, am făcut un pas extrem de important pentru a viabiliza acea zonă. Este vorba despre faptul că societatea Prysmian, societate cu state vechi în Slatina, a achiziţionat o suprafaţă de teren extrem de importantă în acest parc industrial, peste 17 hectare de teren. Astăzi, în prezenţa notarului şi a avocaţilor din partea Prysmian, s-a semnat acest contract de vânzare-cumpărare, ce are mai multe clauze. Pe de o parte, unele clauze ale primăriei prevăd introducerea utilităţilor, în principal apă, canal, gaze, energie electrică, într-un termen de un an de zile. Pe de altă parte, sunt sarcini şi pentru Prysmian, dintre care cea mai importantă este crearea a 378 de locuri de muncă. Condiţiile au fost clare, le-am pus pe site-ul primăriei, le-am supus transparenţei”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina, citat de Gazeta Nouă.

Prezenţi la întâlnirea cu jurnaliştii, reprezentanţii Prysmian Groupe au anunţat că este foarte probabil ca pe suprafaţa cumpărată în Parcul Industrial să fie ridicată o secţie de producţie pentru fabricarea de fibră optică. 

„Suntem, în sfârşit, în situaţia în care am intrat în posesia terenului, după lupte seculare, pentru că am muncit foarte mult ca să ajungem aici. Nu vor fi doar 378 de locuri, pentru că aşa va sta situaţia doar la început. Extinderea se va face ulterior şi probabil că vor mai fi încă pe atâtea locuri de muncă. Mă bucur pentru oraş că vom crea locuri de muncă şi vom fi unul din oraşele cu un potenţial industrial foarte ridicat”, a declarat Albina Dumitrescu, director Resurse Umane în cadrul SC Prysmian Cabluri şi Sisteme SA Slatina.

Primele încadrări pe noile locuri de muncă se vor face anul viitor.

Primarul Slatinei a anunţat că în Parcul Industrial a mai cumpărat teren un investitor local, care va construi un depozit de combustibil. „Nu am vândut tot terenul către Prysmian. Am mai vândut încă un lot de 3.000 de metri pătraţi, pe care vor fi create şapte locuri de muncă. Rămâne ca restul de 34%, cât a mai rămas din terenul de acolo, să-l supunem licitaţiilor şi să sperăm că vom avea acelaşi succes”, a mai spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here