ACL Olt, plângeri penale pentru abuz şi turism electoral

Alianţa Creştin Liberală (ACL) Olt a formulat, duminică, mai multe plângeri penale împotriva preşedinţilor unor secţii de votare pentru abuz în serviciu, dar şi pentru turism electoral.  

ACL Olt a formulat plângeri penale împotriva preşedinţilor secţiilor de votare 365 (comuna Vâlcele) şi 283 – Radomireşti, motivul fiind refuzul celor doi preşedinţi de a înregistra şi soluţiona întâmpinările formulate de către reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale, potrivit unui comunicat remis Olt-Alert de Departamentul de Comunicare al ACL Olt.

De asemenea, creştin-liberalii au înaintat Biroului Electoral Judeţean două sesizări privind refuzul unor preşedinţi de secţie de votare de a înregistra şi soluţiona unele întâmpinări formulate pe marginea modului în care a fost utilizată urna specială.

Reprezentanţii ACL au mai sesizat la serviciul 112 faptul că în comuna Fărcaşele, în preajma secţiilor de votare există deschise magazine care comercializează bauturi alcoolice. Tot la 112 au fost anunţate susupiciuni de turism electoral în mai multe localităţi din Olt. „În mai multe localităţi din judeţul Olt au fost filmate maşini care transportau persoane la secţiile de votare”, se mai arată în comunicatul citat.

Alte aspecte sesizate procurorilor se referă la preşedinţii secţiilor de votare 131 (localitatea Bîrza) şi 284 (Radomireşti), acuzaţi că au înscris în tabelul electoral date eronate referitoare la codul numeric personal al unor alegători, fapt ce constituie infracţiune prevazută de articolul 391 din Cod Penal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here