Siminica Mirea: Scorul obținut de domnul Klaus Iohannis în Olt nu este unul rușinos

Chiar dacă în județul Olt cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a fost câștigat de candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, scorul obținut de candidatul ACL, Klaus Iohannis, nu este deloc unul rușinos, ținând cont că peste 100 de primari din cei 112 ai județului sunt social-democrați, a declarat, luni, Siminica Mirea, copreședintele ACL Olt.  

„Chiar dacă la olt nu am reușit să îl batem pe Victor Ponta, scorul obținut de domnul Klaus Iohannis (35,22% – BEJ) față de scorul obținut de Victor Ponta (64,77% – BEJ), demonstrează munca depusă de echipa noastră, de responsabilii de colegii, de directorul de campanie pe Slatina, domnul Marian Căruntu (unde s-a obținut un scor foarte bun) și demonstrează încă o dată că am reușit într-un județ unde PSD are peste 100 de primari, să obținem un scor cu care să nu ne fie rușine. Deși putea să fie un scor mult mai bun, dar nu trăim în Ardeal, trăim în județul Olt”, a declarat Siminica Mirea.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judeţean Olt, Ponta a fost votat de 164.180 dintre alegătorii care şi-au exprimat opţiunile electorale în judeţ, obţinând astfel 64,77%. Klaus Iohannis a obţinut 35,22%, reprezentând 89.275 de voturi.

Victor Ponta a fost câştigător în 108 localităţi, inclusiv în toate oraşele din Olt, iar Klaus Iohannis a obţinut victoria în patru localităţi din judeţ, respectiv comunele Crâmpoia, Mihăeşti, Urzica şi Vădăstriţa.

Îm judeţul Olt, 257.152 de persoane (67,59%) s-au prezentat la urne, iar numărul voturilor valabil exprimate a fost de 253.455 (98,56%), în timp ce 3.697 de voturi au fost nule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here