Morten Olsen: Este o bucurie să-i vezi pe români jucând fotbal

Selecţionerul Danemarcei, Morten Olsen, a declarat, luni, că este o bucurie să îi vadă pe fotbaliştii români jucând, deoarece aceştia sunt foarte tehnici.

„Îl cunosc pe Iordănescu foarte bine. El era antrenor când am fost ultima oară aici. A fost un jucător fantastic, iar când văd echipa României, observ că este foarte tehnică. A fost dificil să jucăm împotriva românilor, nu doar aici, ci şi la Copenhaga. Este o bucurie să îi vezi pe români jucând fotbal. Ambele echipe vom încerca să facem un meci bun tehnic”, a spus Olsen.

Morten Olsen a menţionat că România are o omogenitate mai mare, deoarece la lot se află şapte jucători de la Steaua. „Cred că România are mulţi jucători foarte buni la mijloc şi în atac. Extremele sunt foarte tehnice. Tănase este accidentat, dar am văzut pe Steaua jucând împotriva lui Aalborg. Steaua are şapte jucători la echipa naţională şi e bine pentru ea când sunt atâţia fotbalişti de la acelaşi club, pentru că se antrenează în fiecare zi”, a explicat Olsen.

Olsen a afirmat că a avut noroc la ultima întâlnire cu România, în preliminariile Campionatului European din 2004, când Danemarca a egalat în minutele de prelungire.

El a precizat că marcatorul unui gol în partida de pe Stadionul Naţional, scor 2-5, Thomas Gravesen deţine o pensiune, astfel încât cel poreclit „Câinele nebun (n.r. Mad Dog) nu mai face scandal pe terenul de joc. „La ultima întâlnire, eu am fost puţin norocos. Gravesen are o pensiune acum şi nu mai face scandal, cel puţin nu pe terenul de joc. Atunci a făcut un joc formidabil. A fost un meci nebun şi cred că echipa României putea câştiga de asemenea. Jocul de la Bucureşti a fost spectaculos”, a completat Olsen, care a explicat că a renunţat la cinci jucători din motive medicale.

Echipa naţională a României întâlneşte, marţi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Danemarcei, într-un meci amical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here