Peste două milioane lei pentru co-finanţarea asfaltării drumurilor judeţene din Olt

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară de joi, co-finanţarea proiectelor privind asfaltarea mai multor drumuri judeţene care au primit finanţare prin OUG 28/2013. 

Este vorba, de fapt, de segmente de drum rămase neasfaltate în mai multe zone ale judeţului. „Este vorba despre o serie de porţiuni de drumuri judeţene care erau neasfaltate şi pe care le-am prins într-un proiect pe Ordonanţa 28, ordonanţa guvernamentală prin care încercăm să obţinem finanţare pentru asfaltarea lor pe un program naţional. O parte din cheltuielile de proiectare sunt neeligibile şi vor fi suportate de consiliul judeţean. Astăzi, ne-am rectificat bugetul, am prins aceste obiective de investiţii la consiliul judeţean deoarece deja am semnat contractele cu Ministerul Dezvoltării pentru finanţarea lucrărilor şi am alocat banii”, a declarat, joi, Marius Oprescu, vicepreşedinte al CJ Olt.

Zonele prevăzute în proiect pentru asfaltare sunt porţiunile de drum care leagă localităţile Vlădila-Rotunda (aproape patru kilometri), Preoteşti-Iancu Jianu (2,7 kilometri), Izvoarele-Stoicăneşti (aproape nouă kilometri), Radomireşti – limită cu judeţul Teleorman (3,4 kilometri), Profa-Bărăşti (aproape opt kilometri), Bărăşti-limită cu judeţul Argeş (peste 1,3 kilometri), Oporelu-Mieşti-Albeşti (7,8 kilometri), Leleasca-Cungrea, pe o porţiune (13 kilometri), Horezu-Dobreţu (5,2 kilometri) şi DJ 678E, pe o distanţă de aproape kilometri pe raza comunei Sâmbureşti.

Potrivit lui Marius Oprescu, asfaltarea drumurilor va fi demarată în primăvara anului următor, dacă licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor nu vor fi contestate de participanţi nemulţumiţi.

Din totalul de aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri judeţene ale Oltului, pe circa 80 de kilometri ele sunt neasfaltate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here