Consiliul Judeţean Olt împarte 3,5 milioane lei tuturor primăriilor. Cât primeşte fiecare localitate – VIDEO

Consiliul Judeţean Olt a alocat, în şedinţa extraordinară de joi, 3,5 milioane de lei tuturor localităţilor din judeţ, o parte din fonduri fiind destinată investiţiilor, iar o altă parte cadourilor pentru copii de Crăciun. 

Proiectul de hotărâre aprobat, joi, de consilierii locali prevede alocarea a 500.000 de lei pentru cofinanţarea unor proiecte aflate deja în derulare. De cea mai mare sumă, 100.000 de lei, urmează să beneficieze Primăria Dobrun, pentru cofinanţarea a trei proiecte derulate cu fonduri europene şi care privesc reabilitarea şi extinderea şcolilor din localitate. Câte 80.000 de lei vor primi şi primăriile localităţilor Văleni, Bobiceşti, Vîlcele, Ipoteşti şi Vlădila. Primăria Văleni a cerut bani pentru repararea acoperişului unei grădiniţe, Primăria Bobiceşti – pentru achiziţionarea unor echipamente necesare în procesul de tratare a apei, la Vîlcele banii vor fi folosiţi pentru cofinanţarea unui proiect de introducere a alimentării cu apă, la Ipoteşti va fi cofinanţat un proiect de asfaltare a unui drum, iar Primăria Vlădila are nevoie de bani pentru cofinanţarea unui proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul căruia va fi reabilitată o şcoală şi amenajat sediul primăriei.

„Din economiile pe care le-a avut Consiliul Judeţean în fondul de rezervă, 3.500.000 de lei, am încercat să rezolvăm câteva probleme urgente. De exemplu, Primăria Văleni încearcă să ducă o lucrare pentru o grădiniţă la bun sfârşit şi avea nevoie în toamna asta să îi pună acoperişul, şi am alocat 80.000 de lei. La Bobiceşti avem un caz unde avem apă curentă în localitate, numai că, datorită faptului că puţurile sunt infestate cu nitriţi, le trebuie instalaţie specială pentru tratarea apei. Nu aveau bani pentru aceasta şi am încercat să îi ajutăm, iar restul de bani i-am împărţit egal la toate primăriile din judeţ, astfel încât în perioada sărbătorilor de iarnă, primăriile respective să poată face cadouri copiilor din localităţi”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Marius Oprescu.

Trei milioane de lei pentru cadouri

Toate celelalte localităţi vor primi diverse sume de bani care vor fi cheltuiţi de administraţiilor publice locale pentru achiţionarea de cadouri care vor bucura copiii în preajma Crăciunului. La nivelul oraşelor, Slatina, Caracal şi Potcoava vor primi câte 65.000 de lei, Drăgăneşti-Olt – 40.000 de lei, iar Balş, Corabia şi Scorniceşti vor primi câte 25.000 de lei.

La nivelul localităţilor rurale sumele sunt împărţite pe două paliere. Astfel, primăriile comunelor Cezieni, Coteana, Fălcoiu, Grădinari, Movileni, Nicolae Titulescu, Oboga, Optaşi Măgura şi Stoicăneşti vor primi câte 50.000 de lei, în vreme ce toate celelalte comune vor primi câte 25.000 de lei. 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/DEN_F5h0r6E” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here