Spitalul Drăgăneşti va funcţiona ca centru multifuncţional în subordinea Spitalului Judeţean Slatina

Spitalul din Drăgăneşti-Olt, închis în timpul Guvernului Boc, ar putea fi redeschis, dar nu ca unitate de-sine-stătătoare, ci ca un centru multifuncţional în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Conducerea unităţii sanitare slătinene şi-a dat acordul cu privire la acest proiect.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, spune că, în ceea ce îl priveşte, a semnat documentaţia privind acest demers, dar că lucrurile nu sunt deloc uşoare, mai ales la nivelul finanţării.
 
„Noi ne-am dat acceptul pentru înfiinţarea acestui centru multifuncţional la Drăgăneşti. Am făcut documentaţia în ceea ce ne priveşte. Lucrurile nu sunt însă uşoare, sunt chiar foarte complicate: cum va fi finanţarea? Pentru că CAS (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) nu poate mări pur şi simplu bugetul spitalului, totul trebuie făcut în baza unor documente”, a declarat managerul spitalului din Slatina. 
 
O altă problemă ţine de acoperirea centrului cu personal medical, medici de anumite specialităţi trebuind să se deplaseze regulat de la Slatina la Drăgăneşti-Olt.
 
„Trebuie să asigurăm şi personalul medical la centrul din Drăgăneşti, va trebui să redistribum personal, însă vor fi probleme pentru că oamenii nu vor vrea să meargă acolo. În plus, la nivelul spitalului nostru ne confruntăm cu deficit de medici pe unele secţii”, a mai declarat Andrei Iordache. 
 
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Olt recunosc că proiectul este unul dificil de realizat. Directorul instituţiei, Florin Ciocan, susţine însă că trebuie să se treacă peste etapa înfiinţării centrului, ulterior urmând să fie rezolvată şi problema finanţării. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here