FC Olt – Șoimii Pâncota (Arad): 3-1

FC Olt s-a impus, scor 3-1, în ultimul meci din 2014 susţinut în faţa propriilor suporteri, în compania grupării arădene Şoimii Pâncota. Slătinenii au ieşit de pe teren în aplauze, victoria fiind obţinută în ciuda arbitrajului ostil, oaspeţii primind un penalty inexistent.

FC Olt a încheiat anul cu o victorie preţioasă, care a propulsat-o pe loc de play-off. Gruparea pregătită de Dan Oprescu a făcut un joc foarte bun, pe lângă cele trei goluri marcate, slătinenii au mai avut multe alte ocazii, printre care o bară. Gligor a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri (min. 36). În actul secund, slătinenii au arătat aceeaşi dorinţă de a obţine cele trei puncte, iar Vasile Gheorghe a punctat pe tabelă pentru 2-0, după o fază care a ridicat tribuna în picioare.

Mijlocaşul a pătruns în careu, a driblat doi apărători, finalizând cu un şut puternic în plasa laterală (min. 67). Blănaru a fost aproape de pune capăt întâlnirii, însă şutul său la colţul scurt a fost scos cu piciorul în ultimul moment de goalkeeper-ul Paşcalău (min. 68). Verdeş a ratat alte câteva ocazii, cea mai mare petrecându-se în minutul 73, când reluarea sa din 5 metri a lovit bara din stânga portarului. Ardenii au revenit în joc graţie „centralului” partidei Andrei Florin, care a dictat complet aiurea o lovitură de la unsprezece metri. Burian cade teatral de lângă Covalschi, iar arbitrul arată punctul cu var spre stupoarea tuturor (min. 75).

Alin Mihai a transformat penalty-ul, pentru 2-1, iar arădenii sperau să plece cu un punct de pe „1 Mai”, ceea ce ar fi fost nemeritat, având în vedere ocaziile slătinenilor. Nou-intratul Curtuiuş le-a spulberat orice speranţă. În prelungirile meciului, acesta a marcat pentru 3-1, cu o lovitură de cap din apropiere, după o fază frumoasă creată de Mihai Căpăţînă. Slătinenii au fost aplaudaţi la scenă deschisă, în timp ce arbitrul întâlnirii a fost apostrofat minute bune de spectatorii aflaţi în tribunele Stadionului „1 Mai”.În urma victoriei, FC Olt ocupă locul şase în clasamentul seriei, cu 19 puncte acumulate. Meciurile rămase de disputat din retur se vor relua în primăvară. 

FC Olt: Nuno Claro, Giurcă, Fîşie, Gligor, Covalschi, Ignea, Gheorghe, Leucuţa (min. 85 Căpăţînă), Rogoveanu (min. 92 Morariu), Blănaru, Verdeş (min. 89 Curtuiuş).
Şoimii Pîncota: Paşcalău, Maghici, Lengyel, Lung, Siminic, Suciu, Cuedan (min. 70 Pantea), Dubeştean (min. 46 Gîlcă), Bulzan, Sălăjan (min. 65 Burian), Alin Mihai.
Sursa: Gazeta Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here