Alte două autospeciale de intervenţii, o mașină cu șenile și o autofreză de zăpadă, vor intra în dotarea ISU Olt

Baza de intervenţii a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt va fi dotată cu alte două autospeciale, respectiv cu o maşină cu şenile de mare capacitate de intervenţie şi o autofreză de zăpadă, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

Dotarea ISU Olt cu cele două autospeciale va avea loc în cadrul proiectului regional „Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud – Vest Oltenia”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.3. Lansat, luni, de Consiliul Judeţean Olt, proiectul are o valoare totală de peste 6,3 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de peste 6,1 milioane de lei, contribuţia CJ Olt fiind de 315.274,52 lei.

Prin Programul Operational Regional 2007-2013, cele cinci judete ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia beneficiază de o alocare financiară totală de 13,94 milioane euro destinată îmbunătăţirii capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunilor de dezvoltare prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Cu cele două noi autospeciale care vor intra în baza de intervenţii a judeţului, dotarea ISU Olt se ridică la circa opt milioane de euro, după ce alte 10 echipamente au fost primite de inspectorat, potrivit vicepreşedintelui CJ Olt Marius Oprescu, prezent, luni, la conferinţa de lansare a proiectului. 

Autorităţile judeţului speră ca cele două autospeciale să fie primite în 2015, astfel încât ele să fie opraţionale în iarna următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here