Deputatul de Olt Gigel Știrbu promite funcții publice membrilor Partidului Național Liberal

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe procesul verbal privind rezultatele alegerilor prezidențiale, iar preluarea puterii guvernamentale de către noul Partid Național Liberal se face simțită doar la nivelul declarațiilor, că deputatul Gigel Știrbu, co-președinte al PNL Olt, a și început să promită funcții în interiorul organizației. 

Deși zelul deputatului nu s-a simțit deloc în campania electorală a alegerilor prezidențiale, efortul cu care se mişcă demnitarul după război în a promite sprijin anumitor colegi de partid pentru ocuparea unor funcţii este unul consistent. Cel puţin aşa spun surse apropiate deputatului, care caută de pe acum să îşi fortifice poziţia în noua formaţiune politică rezultată din contopirea vechiului PNL cu PDL.

Dubla măsură cu care operează Gigel Ştirbu în politică a devenit cunoscută după ce a susţinut, în funcţie de interesul personal în politică. mai mulţi lideri liberali. El a fost trup şi suflet cu Călin Popescu Tăriceanu, care i-a aranjat ocuparea postului de secretar de stat pe care l-a ocupat în Ministerul Culturii în perioada 2007 – 2008, după ce Tăriceanu a fost convins să devină rudă cu Ştirbu, căruia i-a botezat unul dintre copii. A trecut, apoi, în barca lui Crin Antonescu care l-a „bătut”, în 2009, pe Tăriceanu în cursa pentru preşedinţia partidului. Acum se află, evident, în echipa lui Klaus Iohannis, de al cărui rezultat în alegerile prezidenţiale a depins rămânerea lui Ştirbu în PNL. Altminteri, acesta se pregătea să se apropie iarăşi de Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse din anturajul politic al parlamentarului, informaţii respinse de Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here