Tribunalul Olt a amânat pronunţarea în cazul medicului Liliana Berca, judecată pentru luare de mită

Deşi a rămas în deliberare, completul de judecată de la Tribunalul Olt care judecă procesul medicului Liliana Berca, acuzată de luare de mită, nu a pronunţat sentinţa marţi în această cauză, aşa cum se aştepta, hotărând o nouă amânare pentru pronunţare.

Magistraţii au acordat termen pentru deliberare şi pentru a se depune concluzii scrise la data de 9 decembrie, zi în care judecătorii au amânat pronunţarea pentru data de 22 decembrie. 

Doctoriţia Liliana Berca, fost expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, a fost trimisă în judecată de procurori pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. 

În 20 octombrie 2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I) şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, au prins-o în flagrant pe Liliana Berca, care a pretins şi primit suma de 500 lei cu titlu de mită. Ea a solicitat banii respectivi pentru a aviza favorabil un dosar de revizuire în vederea acordării ajutorului social pentru un copil cu dizabilităţi.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt, s-au sesizat din oficiu, la data de 4 august 2010, cu privire la faptul că în perioada 2008 – 2010, Liliana Berca a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 300 euro de la mai multe persoane pentru a le întocmi formalităţile necesare pensionării anticipate pe caz de boală, deşi nu îndeplineau condiţiile legale.

„În luna octombrie 2010, a fost înregistrat denunţul unei persoane care a sesizat faptul că B. Liliana i-a pretins bani pentru a aviza favorabil dosarul unui copil cu dizabilităţi. În urma denunţului a fost organizat flagrantul, la data de 20.10.2010, B. Liliana fiind prinsă în flagrant în timp ce primea 500 lei de la denunţătoare. Totodată, au fost efectuate percheziţii la locul de muncă şi la domiciliul inculpatei, unde a fost găsită suma de 12.800 lei, precum şi o cantitate importantă de sticle de băuturi alcoolice şi cafea”, susțin procurorii.

Liliana Berca a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în 2010, ulterior fiind cercetată și trimisă în judecată în stare de libertate.

În acest proces peste 10 instituții publice se consideră părți vătămate. Este vorba de Casa Județeană de Pensii Olt, de primăriile localităților Sîmburești, Leleasca, Poboru, Călui, Oboga, Strejești, Iancu Jianu, Balș, Prefectura Olt și Consiliul Local Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here