Crimă oribilă între rude în comuna olteană Ipoteşti. Criminalul, în arest la domiciliu

O crimă oribilă între rude s-a consumat, sâmbătă, în comuna olteană Ipoteşti. Ameţit bine de băutură, agresorul, în vârstă de 66 de ani, i-a aplicat finului său o lovitură cu pumnul în faţă în urma căreia victima a căzut cu capul de treptele de beton ale barului în care cei doi se cinstiseră. Decesul a survenit pe loc. Victima avea doar 32 de ani, soţie şi doi copii minori. Cu o oră înainte de crimă agresorul a bătut, în acelaşi loc, o altă persoană care a ajuns la spital.
 
Scandalul a pornit, către orele serii, într-un bar din localitate, unde cei doi, naş şi fin, au consumat mai multe pahare cu alcool, după care s-au luat la ceartă. Sfada a continuat în faţa barului, unde agresorul, Ilie Lişcă Stăneci, i-a aplicat, scurt, finului său o puternică lovitură cu pumnul în bărbie, victima, Gheorghe Crângeanu, căzând cu capul pe treptele de beton ale barului. Victima a murit pe loc, susţin surse de la faţa locului, astfel încât medicii de pe ambulanţa sosită la locul crimei nu au putut decât să constate decesul bărbatului. Medicul legist prezent la faţa locului a declarat, în urma unei prime examinări, că, pe lângă plaga deschisă de la cap, victima ar fi avut şi gâtul rupt.
 
Criminalul, în arest la domiciliu
 
Reţinut în aceeaşi zi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, criminalul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii Tribunalului Olt nu au ţinut, însă, seama de probele procurorilor, dispunând împotriva agresorului măsura preventivă a arestului la domiciliu.  
 

Prin ordonanţa acestui Parchet din data de 07.12.2014, ora 0215, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a suspectului S.L.I., iar la aceeaşi dată s-a pus în mişcare a acţiunea penală împotriva inculpatului S.L.I., pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a reţinut că în seara zilei de 06.12.2014, pe raza comunei Ipoteşti, în faţa unui bar din localitate, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, inculpatul S.L.I., în vârstă de 66 de ani , i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei victimei C.G, în vârstă de 32 de ani, proiectându-l cu capul pe una din treptele de beton ale barului, acţiune ce a condus la decesul acestuia. Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, la data de 07 decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a propus arestarea preventivă a inculpatului S.L.I., pe o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Olt, prin încheierea din data de 07 decembrie 2014, a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului S.L.I., pe o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Împotriva acestei măsuri, procurorii au formulat contestaţie. Arestul la domiciliu este o măsură cel puţin stranie dacă ţinem cont că, cu doar o oră înainte, agresorul a mai bătut o persoană. În urma loviturilor aplicate, persoana în cauză a ajuns, luni, la spital. „Aşa am înţeles şi eu, că cel care şi-a omorât finul a mai bătut o persoană înainte. Acesta a fost transportat, luni, la spital pentru că nu se simţea bine”, a declarat primarul din Ipoteşti, Ion Căpraru. Edilul mai spune că persoanele implicate nu făceau parte din tagma scandalagiilor, ci că erau persoane respectabile. 

Pentru fapta săvârşită, inculpatul riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 12 de ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here