Cătălin Rotea spune că nu intenționează să se întoarcă în PNL

Zvonurile care circulă în mediul politic local privind întoarcerea lui Cătălin Rotea în Partidul Naţional Liberal au fost infirmate, marţi, de fostul secretar regional al PNL şi prefect de Olt. 

Cătălin Rotea a tăgăduit că ar avea vreo intenţie de a se întoarce în tabăra liberală. „Am văzut un mare interes în presa locală pe tema asta. Dar nu ştiu de unde e creată tema. Normal că nu se pune problema să mă întorc”, a declarat, marţi, Rotea.  

Fostul prefect al județului Olt, Cătălin Rotea, secretar regional pentru Oltenia al PNL, a trecut la PSD în luna septembrie, la scurt timp după ce i s-a încredinţat această funcţie în partid şi după vizita electorală a lui Klaus Iohannis în judeţul Olt, prilej cu care Rotea a făcut declaraţii extrem de convingătoare pentru susţinerea candidatului liberal la preşedinţia României. El a fost convins să devină social-democrat după ce ministrul delegat pentru Buget Darius Vâlcov i-a promis funcţia de director al cabinetului său ministerial. Demnitarul şi-a onorat, ulterior, promisiunea făcută.

1 COMENTARIU

 1. „Am credinta, si cu ea ma voi duce dincolo, ca Romania va pasii pe calea democratiei numai prin Monarhie.”
  (Corneliu Coposu)
  Pe 22 decembrie 1989 nu mai mult de trei grupuri diferite aflate in competitie pretindeau conducerea Romaniei, iar grupul care a castigat a fost cel care a pus stapanire pe Radio Televiziune si Armata Romana. Acest grup a fost format din membri de frunte ai PCR. FSN a fost format cu viclenie ,specifica oamenilor fara frica de Dumnezeu,si dintr-un amalgam de fosti oficiali ai regimului ateu comunist: Ion Iliescu (fost Secretar al Comitetului Central), Dumitru Mazilu (ofiţer de Securitate şi diplomat comunist), Silviu Brucan (ideologul sef al ziarul Scanteia),Nicolae Militaru(General de armata,agent GRU) Toti aveau un lucru în comun: un conflict cu Ceausescu, intr-un moment sau altul.Din acest motiv,majoriatea celor din FSN si din viitorul PSD, au vrut doar inlocuirea lui Ceausescu ,dar au vrut ca sa pastreze structura si puterea de partid si de stat de tip comunist.Dar tinerii de atunci au vrut cu totul altceva.Atunci, in seara de 22 decembrie 1989,tinerii au strigat in Piata Palatului Regal;’’Cu noi este Dumnezeu’’, ‘’Fara comunisti’’,’’Vom muri si vom fi liberi’’Acesta a fost primul semn ca Romania privea spre Dumnezeu,Monarhie si Rege,dar puterii de atunci,respectiv grupului condus de comunistul si liber cugetatorul Ion Iliescu nu-i pasa de doleantele tinerilor.Dupa acest moment a avut loc deschiderea focului impotriva tinerilor din Piata Palatului Regal,a celor care cereau ruperea definitiva de trecutul comunist…
  Din pacate,dupa 22 decembrie 1989 tara era condusa tot de comunisti,pe care inca ii regasim in toate institutiile Statului Roman;Presedintie,Parlament,Guvern,Prefecturi,Consilii Judetene si Primarii.Modul de conducere si rezulatele acestui sistem se vede pana astazi.Puterea politica este ignoranta,corupta si lipsita de viziune politica,sociala si economica.Dupa 25 de la Revolutie peste 50 la suta din puterea politica si administrativa a Romaniei s-a imbogatit din banul public si peste 70 la suta dintre romani sunt foarte saraci.Tinerii care au fost omorati in decembrie 1989 si-au dat viata pentru Romania adevarata;acea Romanie profunda,vie,intemeiata pe pe credinta de veacuri a neamului romanesc.Dar sangele lor nu a fost in zadar,caci sangele lor este spiritualizat,un sange care curata multime de pacate ale neamului romanesc.Consider ca este o datorie de onoare a generatie mele,cea care in Decembrie 1989 a iesit in strada ca sa restabileasca ordinea istorica, politica,sociala si economica a Romaniei intrerupta in 30 decembrie 1947.
  Prin comunicatul catre tara al C.F.S.N. din 22 decembrie 1989, toate structurile de putere existente au fost dizolvate. Or, nu se pot dizolva partile componente ale unei puteri, iar puterea insasi, forma de guvernamant, sa subziste.In mod logic si normal,din acest moment, Romania trebuia ca sa revina la Monarhia Constitutionala,deoarece Constitutia din 1923 nu a putut fi suprimata,ci numai impiedicata in fapt,prin forta care a substituit dreptul,aplicarea ei.Revenirea la Constitutia din 1923 ar fi fost,astfel,o actiune fireasca si necesara din punct de vedere legal,deoarece Republica in Romania nu s-a instaurat prin vointa poporului,ci prin manevrele politice ale comunistilor romani cu ajutorul Armatei Rosii.Actul de abdicare al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei a fost un act impus prin forta si santaj.Asadar,dupa 67 de ani de la abdicarea fortata a Regelui,respectiv dupa 25 de la caderea comunismului,Majestata Sa Regele Mihai I al Romanilor,este ,de fapt si de drept ,Suveranul Romaniei.
  Este evident ca, în aceste conditii, avem nevoie de reinodarea firului istoric rupt în 1947 prin revenirea la Monarhia Constituţionala, forma tradiţionala de conducere a Statului Roman.Dar pentru a face acest pas,istoric,politic,social si moral,Romania are nevoie de o reformare completa a sistemului, respectiv trebuie inceputa reformarea institutiilor Statului Roman. Avem nevoie de un Parlament reprezentativ, cu parlamentari proveniti din elita intelectuala a tarii, capabili sa işi asume vointa natiunii romane. Avem nevoie de un Guvern format nu din oameni politici, ci din tehnocraţi capabili sa scoata Romania din criza profunda in care se afla.Avem nevoie de o noua lege a partidelor politice din Romania,care sa suprime posibilitatea traseismului si a intrarii in partidele politice a oamenilor lipsiti de moralitate si profesionalism. Dar in acelasi timp,avem nevoie de Prefecturi, Consilii Judetene si de Primarii formate din oameni cu un profil moral si intelectual bine definit.Dar cel mai important este faptul ca sa ne lepadam cu totii de mentalitatile si reflexele comuniste;minciuna,hotie,duplicitate,aroganta,rautate, lacomie si iubire de arginti.Sa fim cu adevarat crestini,deoarece cu totii suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Sa facem cu totii voia lui Dumnezeu.’’Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua’’.(MATEI,VI-33)
  Asadar.o revenire la Constituţia din 1923 ar schimba fundamental arhitectura constitutitutionala, sistemul de vot, sistemul de partide, structura institutiilor Statului Roman si ar revolutiona întreg sistemul politic ,social si economic romanesc, cu toate componentele sale. In comparatie cu actuala constitutie a Romaniei, actul fundamental din 1923 este un document suplu, clar, concis, chiar suprinzator de simplu şi scris într-un limbaj extrem de accesibil. A sosit vremea ca elitele intelectuale ale României sa isi canalizeze sperantele si orizontul de asteptare ale romanilor catre singura institutie care si-a pastrat intreg capitalul de prestigiu acumulat în aproape un secol şi jumatate de istorie: Casa Regala a Romaniei. Este institutia, impreuna cu Biserica si Armata ,cu cea mai mare credibilitate ,respectiv este o institutie stabila, neutra, straina de jocurile politicianismului meschin şi respectata peste tot în lume.Daca in Cer exista un Rege,asa si pe pamant.
  .Sunt ferm convins ca politicienii,Puterea si Opozitia,in mod deosebit,liderii politici actuali,respectiv domnii Klaus Iohannis si Victor Ponta,sunt destul de maturi politic si destul de constienti ca sa inteleaga ca doar prin revenirea noastra la Constitutia din 1923,respectiv prin readucerea pe Tron al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romanilor,vom putea ca sa revenim la normalitatea politica,sociala,economica si spirituala,deoarece Revolutia anticomunista din Decembrie 1989 se va incheia doar atunci cand, prin gestul nostru ,istoric,politic social si moral, vom revenii la monarhia constitutionala. Dupa 25 de ani de la Revolutia anticomunista din Decembrie 1989 inca astept cu nerabdare clipa cand voi cumpara ‘’PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE’’ cu leul romanesc ,respectiv avand pe moneda nationala chipul M.S.REGELE MIHAI I AL ROMANILOR si STEMA REGALA A ROMANIEI.

  Acum,in pragul Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului Nostru Iisus Hristos,Bunul Dumnezeu si Mantuitorul Nostru Iisus Hristos sa ne dea curajul,puterea, si intelepciunea necesara ca sa-l repunem pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romanilor pe Tronul Regal al Romaniei,caci ne invata Mantuitorul nostru Iisus Hristos;’’Acestea vi le-am grait,ca intru Mine pace sa aveti.In lume necazuri veti avea; dar indrazniti.Eu am biruit lumea.’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here