Sute de localități din Olt au fost afectate, marți, de inundații

Sute de localități din Olt au fost inundate, marți, de ploaia căzută din abundență. Cel mai crunt lovită este comuna Movileni, unde aproape 200 de gospodării se află sub ape. Alături de alte județe, Oltul se află, până joi, sub Cod portocaliu de inundații.

Peste 350 de gospodării din județul Olt au fost inundate de ploile căzute aproape fără întrerupere marți. Cea mai afectată dintre localitățile care au avut de suferit a fost comuna Movileni, unde  191 de anexe gospodărești au fost afectate. Pe lângă acestea, peste șapte kilometri de străzi străzi, 450 de hectare de teren arabil, 150 de hectare de pășune și 75 de hectare de păduri au fost inundate.

Ploile au creat probleme și în comuna Crâmpoia, unde 131 de anexe gospodărești au fost sub ape. Tot aici patru podețe, 3,5 kilometri de drum comunal, patru kilometri de străzi, 330 de hectare de teren arabil, 55 de hectare de pășuni, dar și 120 de fântâni au fost afectate de inundații.

Și la Valea Mare apa a făcut ravagii în opt grădini și pe circa 150 de hectare de teren arabil, în vreme ce la Șerbănești, 26 de curți și 120 de hectare de teren arabil au avut de suferit de pe urma ploilor.

La Colonești, 200 de hectare de teren agricol s-au aflat sub ape, iar la Cîrlogani ploile au afectat drumuri comunale și 120 de hectare de teren arabil. Nici comuna Corbu nu a fost ocolită de necazuri; aici șapte gospodării având de suferit, apa intrând în 29 de beciuri și afectând 28 de fântâni. 

„Situația este monitorizată permanent de instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, iar la sediul ISU Olt își desfășoară activitatea permanent Grupa Operativă Județeană compusă din specialiști de la ISU Olt, Instituția Prefectului Olt, Poliție și Jandarmerie”, a declarat înlocuitorul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Dan Nedeloiu.
 
Alături de Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov, judeţul Olt se află, de marţi, cod portocalliu de inundaţii. Alerta rămâne în vigoare până joi, la ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here