CIO a aprobat candidatura Braşovului pentru organizarea JO pentru tineret – ediţia de iarnă din 2020

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a aprobat candidatura Braşovului la organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret, ediţia de iarnă din 2020, a anunţat joi, primarul oraşului ardelean, George Scripcaru.

„Aprecierea dosarului nostru de candidatură şi faptul că am trecut în a doua fază de evaluare este o confirmare a faptului că Braşovul are potenţial pentru organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură. Ca şi Festivalul Olimpic al Tineretului European, acest eveniment care va avea loc în oraş, nu este important doar pe plan sportiv, ci şi pentru promovarea Braşovului. De asemenea, pentru România, organizarea la Braşov a Jocurilor Olimpice de Tineret ar reprezenta cea mai mare oportunitate a momentului pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă, dar şi o foarte bună oportunitate de promovare turistică”, a declarat Scripcaru.

Braşovul propune pentru organizare domeniul schiabil din Poiana Braşov, pârtiile din Predeal, baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov şi baza de schi fond şi biatlon de la Cheile Grădiştei.

Răspunsul oficial, semnat de directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a ajuns la Primăria Braşov miercuri, împreună cu felicitările CIO pentru dosarul depus. În etapa următoare, echipa care a întocmit dosarul va participa, în martie 2015, la o videoconferinţă cu reprezentanţii CIO, pentru a prezenta detaliile candidaturii.

Pentru organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020, Braşovul este în competiţie cu oraşul elveţian Lausanne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here