Criminalul din Ipotești, arestat preventiv după ce Tribunalul Olt hotărâse arestul la domiciliu în cazul său

Agresorul din localitatea olteană Ipotești care în urmă cu o săptămână a aplicat o lovitură mortală finului său a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, deși magistrații Tribunalului Olt au decis doar măsura arestului la domiciliu în cazul său. Curtea de Apel Craiova a admis, vineri, contestația pe care procurorii au făcut-o împotriva judecătorilor din Olt, a căror decizie a produs valuri de uimire în condițiile în care autorul crimei este recidivist.

Decizia magistraților craioveni este definitivă în cazul lui Lișcă Ilie Stăneci, de 36 de ani, din Ipotești, care va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte după gratii. 

„Admite contestaţia, desfiinţează încheierea instanţei de fond. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Stăneci Lişcă Ilie pe o perioadă de 30 zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în încheierea Curții de Apel Craiova din 12 decembrie 2014. 

Crima s-a consumat sâmbătă, 7 decembrie, în comuna olteană Ipoteşti. Ameţit bine de băutură, agresorul, în vârstă de 36 de ani, i-a aplicat finului său o lovitură cu pumnul în faţă în urma căreia victima a căzut cu capul de treptele de beton ale barului în care cei doi se cinstiseră. Decesul a survenit pe loc. Victima, Gheorghe crângeanu, avea doar 32 de ani, soţie şi doi copii minori. Cu o oră înainte de crimă agresorul a bătut, în acelaşi loc, o altă persoană care a ajuns la spital.

„S-a reţinut că în seara zilei de 06.12.2014, pe raza comunei Ipoteşti, în faţa unui bar din localitate, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, inculpatul S.L.I., în vârstă de 66 de ani , i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei victimei C.G, în vârstă de 32 de ani, proiectându-l cu capul pe una din treptele de beton ale barului, acţiune ce a condus la decesul acestuia”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Autorul crimei a fost reținut în aceeași zi de procurori, care l-au prezentat pe făptaș Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța de judecată a respins propunerea procurorilor, dispunând arestul la domiciliu în acest caz, în condițiile în care criminalul era recidivist. Acesta a fost condamnat în trecut la trei ani de închisoare cu executare pentru tâlharie, la șase luni de închisoare pentru sustragere de material lemnos, la doi ani de închisoare pentru infractiunea de braconaj piscicol și la trei ani și șase luni pentru furt calificat. Lișcă Ilie Stăneci, tată a doi copii minori, a fost reabilitat pentru aceste fapte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here