Oltul pierde un ministru: Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, nu va face parte din Guvernul Ponta 4

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, olteanul Florin Jianu, a anunţat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anunţul retragerii din Guvern a fost postat sâmbătă de ministru, pe Facebook.

„Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu ma interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi râmâne necunoscută”, a scris Jianu pe Facebook.

El spune că lasă în urmă un mandat cu realizări majore pentru IMM-uri, precum Strategia pentru IMM-uri 2020, Legea IMM-urilor, Legea Întreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels, şi pentru turism, ca Legea Voucherelor de vacanţă, 9% TVA pentru tot sectorul. Jianu mai spune că lasă un buget dublu pentru programele naţionale, dar și zeci de milioane atrase din fonduri europene.

„Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat competenţele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, naţional, european, de tineret şi nu numai. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că îşi fac treaba cu seriozitate şi profesionalism. Ştiu că vor continua munca începută împreună şi să fie convinşi că vor avea în mine acelaşi sprijin”, declară Florin Jianu.

Acesta a anunțat o conferinţă de presă în următoarele zile în care va da amănunte despre rezultatele mandatului său şi despre proiectele aflate pe circuitul de avizare.

Nici actualul Ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, nu va face parte din următorul guvern, Departamentul de Energie urmând să fie alipit la Ministerul Economiei, care va fi condus de o persoană numită politic. „Am discutat, astăzi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmează.Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept : lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei şi numire a unui ministru politic”, a precizat Nicolescu pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here