Consiliul Judeţean Olt, partener într-un proiect pentru sprijinirea tinerilor să îşi deschidă o afacere

Consilierii judeţeni ai Oltului şi-au dat, în şedinţa ordinară de joi, acordul prin care Consiliul Judeţean va intra în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 din Capitală în cadrul unui proiect finanţat din fonduri comunitare care va sprijini tinerii să îşi deschidă o afacere.

În cadrul proiectului „ALEG – Aptitudini-Lucrativ-Eficienţă-Garanţie”, finanţat din fonduri POS DRU şi derulat de Primăria Sectorului 3 din Bucureşti, în calitate de lider de proiect, şi de o firmă de resurse umane din Bucureşti, tinerii vor fi pregătiţi pentru a-şi deschidă o afacere în domeniul pe care şi-l aleg.
 
„Se va crea un consorţiu între solicitant şi cei doi parteneri care va duce pe parcursul implementării proiectului şi după finalizarea acestuia la un schimb de experienţă în vederea găsirii de soluţii reale pentru creşterea adaptabilităţii tinerilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la piaţa muncii, pentru pregătirea acestora pentru a-şi deschide o afacere pe cont propriu într-un domeniu compatibil cu abilităţile fiecăruia”, se arată în proiectul de hotărârea aprobat, joi, de consilierii judeţeni. 
 
Obiectivul general al proiectului, care are o valoare de peste 7,6 milioane de lei, constă, aşadar, în stimularea ocupării pe cont propriu, prin dezvoltarea spiritului antreprenorial şi iniţierea unui număr de 45 de afaceri în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov. Se vor dezvolta competenţele antreprenoriale pentru 410 participanţi, dintre care minimum 60% vor fi persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, studenţi sau absolvenţi de facultate. În cadrul proiectului se vor alege cele mai bune idei de afaceri ce vor fi subvenţionate pentru demararea unei afaceri. 15 dintre cei 45 de antreprenori vor fi din regiunea Sud-Vest Oltenia. 
 
Proiectul contribuie şi la atingerea ţintei de 70% rată de ocupare, în anul 2020, pentru grupa de vârstă 20-64, asumată de România în contextul Strategiei Europa 2020, asigurându-se angajarea a minimum 90 de persoane. Consiliul Judeţean Olt va avea o poziţie de partener II, valoarea cheltuielilor totale eligibile aferente Oltului ridicându-se la aproape două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here