Sfaturi de la pompierii olteni pentru ca bradul de Crăciun să nu devină sursă de pericol

Împodobirea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai fericite și emoționante momente din preajma sărbătorilor de iarnă pentru toţi oamenii. Pentru ca sărbătorile să fie un prilej de bucurii, iar amintirea acestor clipe să nu fie umbrită de tragedii, pentru siguranţa tuturor pompierii olteni recomandă câteva reguli de prevenire a incendiilor în această perioadă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă îi sfătuiesc pe oameni să nu amplaseze bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură sau lângă materiale combustibile (cum ar fi perdelele, draperiile sau piesele de mobilier. De asemenea, sub brad nu ar trebui aşezate lucruri care se aprind sau ard uşor, iar bradul nu ar trebui decorat cu obiecte de iluminat cu flacără (precum lumânările). Pompierii ne mai sfătuiesc să nu utilizăm instalații sau decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații, să întrerupem alimentarea instalațiilor electrice şi a decorațiunilor la părăsirea locuinței şi să nu lăsăm copiii să aprindă lumânări în bradul de Crăciun, să folosească petarde, artificii sau pocnitori. 

„Persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa sau folosi articole pirotehnice decât din categoria I, respectiv obiecte pirotehnice de distracţie, foarte mici, cu masa maximă de amestec pirotehnic de trei grame”, afirmă purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here