Bătrân din Icoana, bătut şi tâlhărit în ajunul Anului Nou. Făptaşii au fost prinşi de poliţişti

Doi bărbaţi din localitatea olteană Icoana au fost reţinuţi, recent, de poliţişti după ce au bătut şi tâlhărit un bătrân de 81 de ani, din aceeaşi localitate. După faptă, cei doi au plecat mai bogaţi cu 2.000 de lei, găsiţi într-o haină a bătrânului.
 

Poliţiştii au fost sesizaţi, în urmă cu peste o săptămână, că, în seara zilei de 27.12.2014, două persoane necunoscute, de sex bărbătesc, au pătruns prin efracţie în locuinţa unui bătrân de 81 de ani, din comuna Icoana, i-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu corpuri contondente, după care i-au sustras, dintr-o haină, suma de 2.000 lei. Victima, Marin Voicu, a fost internată, ulterior, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, în urma examinării medico-legale, s-a constatat că leziunile traumatice provocate de tâlhari i-au pus viaţa în primejdie.

Imediat după ce au fost sesizaţi, oamenii legii au pornit în căutarea celor doi răufăcători.

„La nivelul I.P.J. Olt, a fost constituită echipa operativă complexă, care, sub coordonarea procurorului, a acţionat cu operativitate, reuşind identificarea celor două persoane bănuite de comiterea faptei, ca fiind B. Marius, de 35 ani, şi N. Ionuţ, de 26 ani, ambii din comuna Icoana”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Cei doi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă de omor calificat.

Evenimentul de la Icoana nu este singurul caz de acest gen petrecut în perioada sărbătorilor de iarnă. În ziua de Crăciun, persoane neidentificate au pătruns în locuinţa unei pensionare din Slatina, au bătut-o şi au tâlhărit-o. Transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, victima nu a supravieţuit. Autorii faptei nu au fost încă identificaţi de poliţişti. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here