Deficitul de medici, rezolvat în parte la Spitalul Judeţean Slatina. Noi posturi vacante vor fi scoase la concurs

Secţiile din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina unde se manifestă adeseori deficitul de medici şi-au îmbunătăţit situaţia în ultima vreme, potrivit conducerii spitalului, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe, lărgită la peste 1.000 de metri pătraţi anul trecut, problema este pe deplin rezolvată.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina susţine că a găsit soluţii pentru reducerea deficitului de medici de care suferea instituţia, precum multe altele din ţară. Gărzile pe Secţia Cardiologie (una dintre cele mai spinoase probleme ale spitalului slătinean la acest capitol) sunt, acum, asigurate la nivelul a şapte ore pe zi, potrivit directorului medical al unităţii, Cătălin Pătru. „Problema s-a rezolvat o dată cu revenirea la muncă a doctorului Iovănescu, care se afla din octombrie 2014 în concediu medical. Acum avem cinci medici care fac gardă pe Cardiologie, dintre care doi cu jumătate de normă”, a declarat Pătru.

Luna aceasta conducerea spitalului va demara demersuri pentru scoaterea la concurs a altor posturi de medici specialişti după ce, la sfârşitul anului trecut, alte posturi au fost ocupate prin concurs.

„Medicii specialişti au intrat deja pe posturi şi alte locuri vacante vor fi scoase la concurs. În ţară există 3.000 de absolvenţi ai facultărilor de medicină care pot fi încadraţi ca medici rezidenţi în ultimul an, urmând să devină medici specialşiti după ce Ministerul Sănătăţii le va elibera certificatele care vor atesta specialitatea fiecăruia”, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.

Din cele 12 posturi de medici specialist scoase la concurs către finele anului 2014, şapte au fost deja ocupate de doctori sau rezidenţi în anii terminali care vor lucra pe secţiile Pediatrie, ORL, Psihiatrie, Dermatologie, Medicină Legală şi Ginecologie.

În noua postură de secţie lărgită şi modernizată, Unitatea de Primire Urgenţe nu duce lipsă de medici specialişti şi nici de personal medical mediu, chiar dacă în primă fază a fost nevoie ca unele infirmiere să fie detaşate din alte secţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here