Siminica Mirea: Tactic, n-ar trebui să preluăm guvernarea, dar ţara are nevoie de soluţii eficiente

Deşi, din punct de vedere tactic, noul PNL nu ar trebui să preia tocmai acum puterea guvernamentală, dar faptul că Guvernul Ponta se afundă în neputinţă face ca liderii Partidului Naţional Liberal să vrea să ia decizia preluării guvernării prin moţiune de cenzură.

Declaraţia îi aparţine copreşedintelui PNL Olt Siminica Mirea, care arată că Guvernul Ponta ar fi trebuit lăsat să îşi asume până la sfârşit responsabilitatea bâlbelor şi ale eşecului, „într-un cuvânt responsabilitatea ineficienţei”.

„Tactic, n-ar trebui să preluăm guvernarea în aceste momente, dar ţara are nevoie de soluţii eficiente. Ar fi trebuit ca social-democraţii să fie lăsaţi să cadă şi mai mult în intenţia de vot a electoratului pentru 2016, ca lumea să le vadă neputinţa de a guverna ţara şi ca ei să îşi asume până la capăt ineficienţa care durează de peste doi ani. Dar asta ar ţine de o strategie, de o tactică politică, numai că ţara nu are nevoie de tactici de acest gen în acest moment, ci are nevoie, repet, de soluţii. Noi i-am putea lăsa să se perpelească până spre sfârşitul anului şi să intrăm în alegerile locale şi generale mai proaspeţi, cu şanse de reuşită mai mari, însă ţara are nevoie de o guvernare responsabilă şi eficientă şi noi trebuie să acţionăm pe cale de consecinţă”, a declarat, pentru Olt-Alert, Siminica Mirea.

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat, săptămâna trecută, că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşarea anticipatelor.

Co-preşedinţii PNL au anunţat, totodată, că programul de guvernare, coordonat de Cătălin Predoiu, are termen de finalizare în 28 februarie, stabilirea ponderilor fuziunii în 21 ianuarie, iar validarea deciziilor politice va avea loc în Consiliul Naţional din 31 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here