Vâlcov îi ia faţa lui Ponta în declaraţii care generează popularitate în rândul electoratului

Ieșirea ministrului de Finanţe cu declaraţia prin care solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani,  pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei, l-a enervat pe premierul Victor Ponta, obişnuit să dea el primul glas public unor măsuri care atrag popularitatea.

Surprins de declaraţia de sâmbătă a ministrului Darius Vâlcov, şeful Executivului a reluat şi el, duminică, mesajul subalternului sub pretextul că îl susţine pe Vâlcov în demersul său, încercând astfel să nu piardă trenul spre recâștigarea simpatiei electorale pierdută masiv în alegerile prezidenţiale. Este prima dată când fostul primar al Slatinei iese public cu o declaraţie publică de acest gen fără să se fi pus de acord cu președintele PSD, astfel încât s-ar putea crede că Vâlcov ar urmări nu atât creșterea imaginii publice a partidului de centru stânga, cât propria popularitate. Ceea ce, în perspectiva apropiatului congres al PSD poate prinde sensuri surprinzătoare pentru cei care trag speranţe racordate la viitorul congres.
 
În 2007, după ce Marin Bobeş, preşedintele de atunci al PD Olt, l-a susţinut pe Darius Vâlcov să ajungă primar al Slatinei în 2004, acesta şi-a îndepărtat şeful politic din funcţie, luîndu-i locul. După ce, în 2012, Vâlcov a trecut la PSD, Ponta i-a dat responsabilităţi importante ajutându-l să-şi extindă imaginea publică la nivel naţional, dându-i ulterior pe mână funcţia de ministru delegat pentru Buget şi, acum, pe cea de ministru al Finanţelor Publice. O situaţie similară cu ce-a de acum aproape un deceniu, până la un punct. Deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here