Accident mortal la Studina. Autoturismul în care se aflau victimele a mers târâş 30 de metri printr-un canal – VIDEO

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Studina, şi-a pierdut viaţa, duminică, iar un altul se a ajuns în stare critică la spital după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat, ajungând într-un pârâu.
 
Tragedia a avut loc la orele după-amiezii, când şoferul autoturismului, un Kia Carnival, înmatriculat în Bulgaria, a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se într-un canal prin care s-a târât câteva zeci de metri bune, până în pârâul Studina. La faţa locului au ajuns pompierii din cadrul Gărzii Vişina şi un echipaj de la Ambulanţă. 
 
„Militarii s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de stingere, prevăzută cu accesorii pentru descarcerare și un echipaj SMURD, iar în sprijinul pompierilor a venit și o ambulanță cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță. La sosirea forțelor de intervenție, autoturismul se afla răsturnat în pârâul Studina, la aproximativ 25 de metri de carosabil, nivelul apei fiind de circa 30 de cm. Cele două victime au fost găsite în afara autoturismului avariat, fiind extrase din acesta de ceilalți participanți la trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.
 
Din păcate, pentru pasager din autoturism, Marian Voinea, de 60 de ani, din localitate, medicii nu au mai putut face nimic, în vreme ce şoferul maşinii, Florea Burda, de 58 de ani, a fost găsit de salvatori în comă, fiind transportat imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, în stare critică. 
 
„Şoferul, în vârstă de 58 de ani, din comuna Studina, găsit inconștient, cu traumatism cerebral acut deschis și stare comatoasă, a fost transportat la UPU Craiova. Pasagerul de pe scaunul din dreapta-față, în vârstă de 60 de ani, din aceeași localitate, a fost găsit inconștient, în stop cardio-repirator, motiv pentru care au fost început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, cu toate eforturile depuse de pompierii SMURD și personalul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, bărbatul nu a răspuns manevrelor specifice executate mai bine de 30 de minute și a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanță”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
 
Şoferul autoturismului abia sosise din Italia, unde petrecuse Revelionul alături de copii şi unde şi-a lăsat soţia pentru o intervenţie chirurgicală mai complicată, potrivit unui localnic, Florin Pricină, administratorul public al localităţii. Bărbatul decedat avea, şi el, copii. 
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/fmajeHnHgac” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here