Bărbatul care a recunoscut că şi-a înjunghiat vecina cu 13 lovituri de cuţit, Adrian Gălbenuşe, arestat preventiv

Adrian Gălbenuşe, cel care joi, pe strada Toamnei din Slatina, şi-a ucis vecina de 59 de ani cu nu mai puţin de 13 lovituri de cuţit, a fost arestat preventiv, duminică, după ce judecătorii Tribunalului Olt au admis propunerea procurorilor ca inculpatul să fie cercetat după gratii.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova în termen de 48 de ore.

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 22/P/2015 din 18.01.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului GĂLBENUŞE ADRIAN, pe 30 de zile, de la data de 18 ianuarie 2015 şi până la data de 16 februarie 2015, inclusiv. Se va emite mandat de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, se arată în soluţia pronunţată de magistraţi.

După circa şase ore de audieri la sediu Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, suspectul principal în cazul crimei comise joi seară, pe strada Toamnei din Slatina, Adrian Gălbenuşe, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut că el este autorul faptei. Acesta le-a povestit anchetatorilor că şi-a înjunghiat vecina după o ceartă în stradă. Oribila scenă a avut şi un martor, o vecină care, aflată sub şoc, nu a putut furniza poliţiştilor în primă fază informaţii care să ducă la prinderea autorului, dar care l-a recunoscut, ulterior, pe criminal. După circa 40 de ore de căutări fără rezultate ale oamenilor legii, Adrian Gălbenuşe s-a prezentat singur, sâmbătă, la sediul Poliţiei Slatina sub pretextul că a auzit că era căutat. Din seara crimei el nu s-a mai întors acasă.

În urma efectuării actelor de cercetare penală, s-a stabilit faptul că în data de 15 ianuarie 2015, în jurul orei 18.00, în timp ce victima N. N., în vârstă de 59 de ani, se deplasa pe strada Toamnei din municipiul Slatina, judeţul Olt, în zona LPS Slatina, a avut o discuţie contradictorie cu numitul G. A., în urma căreia acesta i-a aplicat un număr de 13 lovituri de cuţit în zona spatelui, gât, torace şi abdomen. În cursul zilei de 17 ianuarie 2015, în jurul orei 8.30, agresorul s-a predat la Poliţia municipiului Slatina. A fost audiat şi a recunoscut săvârşirea faptei”, susţin procurorii într-un comunicat de presă.

Crima s-a petrecut joi, în jurul orei 18.00, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, chiar în faţa blocului în care victima își avea locuinţa. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat iniţial nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, dar medicii legişti au stabilit că femeia a fost înjunghiată de 13 ori. Una dintre lovituri i-a fost fatală victimei, pentru că cuţitul adânc pătruns i-a secţionat vena jugulară şi carotida.

Anchetatorii nu au făcut public încă motivul crimei, dar surse din apropierea cazului au declarat pentru OLT-ALERT că cei doi aveau o relaţie sentimentală şi că, nu o dată, comportamentul femeii a dus la certuri repetate cu soţul său.

Adrian Gălbenuşe este văr cu sportivul Cristian Gălbenușe, înjunghiat mortal de un tânăr de etnie romă, Florian Gulie, într-un scandal petrecut într-un pub din Slatina.

Poliţia se confruntă cu o situaţie grea în aceste zile, dată fiind frecvenţa violenţei grave. Cu doar două zile înainte de crima de joi din strada Toamnei o femeie a fost acostată de trei tineri şi lovită de unul dintre ei în plină stradă. Lovitura a fost atât de puternică, încât victima a căzut ca fulgerată la pământ. Este vorba de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care a obţinut un certificat medico-legal şi a făcut plângere la poliţie.

Joi seară a avut loc crima din strada Toamnei, faptă de o cruzime fără precedent în municipiul-reşedinţă de judeţ, iar vineri o femeie care vindea la o tonetă produse fast-food a fost jefuită de un individ care s-a făcut apoi nevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here