Consilierul local Răducu Ivan rămâne după gratii. Tribunalul Olt i-a respins contestaţia împotriva arestării preventive

Consilierul local Răducu Ivan (PNL) din Corabia rămâne după gratii, au hotărât, vineri, magistraţii Tribunalului Olt, care au respins contestaţia inculpatului împotriva arestării sale preventive pronunţate de Judecătoria Corabia.

„În baza art. 204 C. proc. pen., respinge contestaţia formulată  de inculpatul Ivan Iulian-Răducu, împotriva încheierii nr. 3 din 14.01.2015 a  Judecătoriei Corabia în dosar nr. 48/213/2015, în baza căreia a fost emis  mandatul de arestare preventivă nr. 5/14.01.2015, ca nefondată. În baza art. 275  alin. 2 C. proc. pen., obligă contestatorul la plata sumei de 50 lei cheltuieli  judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi ,  16.01.2015”, se arată în încheierea judecătorilor de la Tribunalu Olt.

Alesul liberal de la Corabia a fost reţinut, săptămâna trecută, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, pentru 24 de ore după ce a fost prins cu 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Miercuri, procurorii l-au prezentat Judecătoriei Corabia cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, solicitarea fiind admisă de magistraţi.

„La data de 13.01.2015, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuiau plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Mihaela Cătălina Eniţă. 

Consilierul Răducu Ivan este fiul consilierului local Gabriel Ivan şi un apropiat al preşedintelui PNL Corabia, Ioana Gherghiţă, precum şi bun prieten cu soţul acesteia, Gelu Gherghiţă. El face parte din tabăra liberală a vechiului PNL care s-a bucurat de venirea, în 2013, a deputatului Gigel Ştirbu la conducerea PNL Olt, în rând cu protectoarea sa, Ioana Gherghiţă, revenită în PNL la iniţiativa noii conduceri a organizaţiei judeţene după ce, în 2012, părăsise partidul trecând la UNPR.

Nu este pentru prima oară când Răducu Ivan are probleme cu oamenii legii. În urmă cu circa doi ani el a fost, de asemenea, reţinut de procurori tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acţiunea procurorilor de atunci nu s-a finalizat, însă, cu trimiterea suspectului în faţa instanţei de judecată.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Răducu Ivan deţine un apartament în Corabia cumpărat în 2006 şi are datorii de 44.000 de lei la bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here