Prefectul judeţului Olt şi subprefectul, „incognito” prin municipiul Slatina. Iată ce au văzut

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, şi subprefectul judeţului, Emanuel Oproiu, obişnuiesc, după practica unor regi sau domnitori care luau pulsul vieţii supuşilor deplasându-se pe străzi travestiţi în oameni din popor, să se deplaseze pe jos prin divesre zone ale Slatinei pentru a observa viaţa socială. Iar unul dintre aspectele sesizate este absenţa poliţiştilor în zonele aglomerate.

Acesta a fost şi motivul pentru care prefectul Silviu Neacşu i-a criticat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, pe şefii Poliţiei Slatina şi Poliţiei Locale, comisarul şef Vasile Stoean şi Adrian Pop, imputându-le că nu iau măsuri concrete pentru asigurarea siguranţei publice.

„Eu zilnic vin şi plec pe jos de la serviciu şi văd tot felul de lucruri. Astăzi (marţi – n.r.) chiar am văzut o maşină de poliţie oprită în mijlocul străzii la Colegiul Ion Minulescu: încurca circulaţia, iar ei (poliţiştii) stăteau de vorbă. Să aveţi în vedere zonele aglomerate: gară, autogară, centrele comerciale, pieţele. În aceste zile eu cu domnul subprefect ne-am tot mişcat prin aceste zone. Prezenţa Poliţiei Locale şi a Poliţiei Slatina a fost simbolică”, a spus prefectul judeţului.

Reprezentantul guvernului în judeţ i-a îndemnat pe şefii celor două poliţii să își verifice subordonaţii în teren şi să ia pulsul oraşului bătând străzile oraşului pe jos.

„Domnilor comandanţi vă rog să găsiţi cele mai bune metode pentru a verifica activitatea celor din subordinea dumneavoastră. Să menţineţi în toată activitatea pe care o desfăşuraţi un ritm alert, concret, eficient, să fim eficienţi în ceea ce facem. Zilnic, eu vin la serviciu şi plec de la serviciu pe jos. Văd foarte multe lucruri. Vă rog să încercaţi şi dumneavoastră acest lucru. Vă văd şi cetăţenii că sunteţi în mijlocul lor, vă simt că sunteţi aproape de ei. Le aflaţi problemele şi, mai ales, le şi rezolvaţi. Dacă ne mişcăm toţi în maşini, fie că e 4X4, fie că e cu tracţiune pe faţă sau altfel, mai greu vedem problemele cetăţenilor. Vă rog să aveţi în vedere aceste aspecte”, a subliniat Silviu Neacşu.

Dar nu doar Poliţia se află în atenţia celor doi reprezentanţi ai guvernului. Subprefectul Emanuel Oproiu le-a atras atenţia şefilor de instituţii deconcentrate că şi activitatea lor este atent monitorizată.

„Să nu credeţi că noi suntem aici doar ca să ne întâlnim o dată pe lună şi nu supervizăm activitatea dumneavoastră. Siguranţa cetăţeanului trebuie să fie şi în atenţia deconcentratelor, pentru că şi dumneavoastră sunteţi, la fel, în slujba cetăţeanului. Să nu păreţi uimiţi când o să venim la dumneavoastră cu diferite speţe pe care le cunoaştem exact”, a reliefat Oproiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here