Amenzi de peste 77.000 de lei aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Olt în doar o lună

Controalele efectuate în decembrie 2014 de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Olt s-au lăsat cu amenzi de peste 77.000 de lei, cele mai multe dintre sancţiuni fiind aplicate asupra comercianţilor care vindeau alimente specifice sărbătorilor de iarnă, dar şi haine.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au derulat, luna trecută, 170 de acţiuni de control la nivelul operatorilor economici din judeţ. Una dintre acţiuni a vizat operatorii economici care vindeau alimente specifice sărbătorilor de iarnă, opt dintre cele 37 de unităţi economice controlate prezentând abateri de la legislaţia care apără drepturiloe consumatorilor. Deficienţele constatate au fost neafişarea preţului în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, neafişarea preţului pe unitatea de măsură, a orarului de fucnţionare şi a codului unic de înregistrare la Registrul Comerţului din care să rezulte obiectul de activitate desfăşurat. Cei opt agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei.

Alţi 45 de comercianţi care vând carne au fost verificaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, şapte dintre ei fiind amendaţi cu câte 1000 de lei fiecare pentru acelaşi gen de deficienţe, dar şi pentru calitatea proastă a cărnii.

De controale nu au scăpat nici comercianţii de textile, 11 dintre cei 22 verificaţi fiind găsiţi cu deficienţe, drept pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 8.000 de lei.

În atenţia comisarilor CJCP Olt s-au aflat conformitatea şi modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a produselor de post, respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea ghirlandelor electrice, saloanele de masaj, întreţinere corporală, coafură şi frizerie, produsele de cofetărie şi unităţile de alimentaţie publică. Peste tot au fost aplicate sancţiuni.

În total, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi care au totalizat 77.750 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here