Primăria Slatina se implică financiar şi în 2015 pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Răspunzând unor sesizări ale cetăţenilor în legătură cu unele probleme la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, primarul municipiului-reşedinţă de judeţ, Minel Prina, a anunţat că primăria se va implica financiar şi anul acesta în modernizarea unor secţii medicale. În 2014, Primăria Slatina a participat cu bani, alături de Consiliul Judeţean, pentru extinderea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţene.

„Chiar dacă primăria nu are atribuții asupra acestei instituții (Spitalul Judeţean – n.r.), ea fiind în subordinea Consiliului Județean, anul acesta vom contribui și noi cu fonduri pentru modernizarea secțiilor de nou-născuți și pediatrie. Vor fi lucrări de construcție, recompartimentare, dar și dotări cu echipamente și mobilier noi”, a scris, miercuri, pe o reţea de socializare primarul Minel Prina.

Patru etaje ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina vor fi modernizate anul acesta pe cheltuiala autorităţilor locale. Este vorba de etajele în care funcţionează secţiile Neonatorogie şi Pediatrie, pentru care Consiliului Judeţean Olt va cheltui peste 3,7 milioane de lei, sumă aprobată deja, în septembrie 2014, pentru documentaţia tehnico-economică a investiţiei. care va cuprinde lucrări de modernizare şi recompartimentare a etajelor 3,4,7 şi 8. 

Un alt proiect pentru anul în curs este reabilitarea totală a corpului central al spitalului. „Îmi doresc ca, până la sfârşitul acestui an, tot corpul central al spitalului să arate la UPU, nu doar ca reabilitare, ci şi ca dotare cu aparatură medicală”, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina a fost extinsă şi reabilitată, dar şi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie anul trecut. Extinderea unităţii a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Aparatura medicală cu care a fost dotată UPU a costat 6,7 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănătăţii. Au fost achiziţionate, printre altele, monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament. Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here