Hoţi din locuinţe, prinşi de poliţiştii olteni. Printre obiectele furate se numără şi tradiţionala butelie de aragaz

Poliţiştii olteni au identificat, săptămâna trecută, trei hoţi din locuinţe din trei localităţi diferite, identificarea acestora făcându-se foarte repede, hoţii neputându-se bucura prea mult de bunurile sustrase. Printre acestea se numără şi butelii de aragaz, unul dintre obiectele cele mai râvnite de români până în 1989.

În noaptea de joi spre vineri, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Perieţi au fost sesizaţi de un agent de pază din cadrul Primăriei Şerbăneşti cu privire la faptul că o persoană necunoscută, de sex bărbătesc, care avea asupra sa un sac, a fugit când i s-a solicitat să se oprească. În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat B. Ion, de 31 ani, din comuna Şerbăneşti, bănuit că, în aceeaşi noapte, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din aceeaşi localitate, de unde a sustras mai multe bunuri electrocasnice şi articole vestimentare, în valoare de 250 lei. Prejudiciul a fost recuperat.

Un alt hoţ a fost descoperit, la mijlocul săptămânii trecute, în baza unor mandate de percheziţie emise de Judecătoria Slatina, de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa. Aceştia, împreună cu luptătorii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale din structura IPJ Olt, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Grădinari, la locuinţele unui bărbat în vârstă de 27 ani.

„În urma percheziţiilor, la una dintre locuinţele bărbatului a fost găsită şi ridicată o butelie de aragaz şi un cărucior metalic. Bărbatul din Grădinari este bănuit că, în cursul lunii decembrie 2014, pe timp de noapte, ar fi sustras butelia de aragaz, din anexa locuinţei unui cetăţean, iar căruciorul l-ar fi sustras în noaptea de 23/24.01.2015, din curtea locuinţei altui cetăţean, ambii din comuna Grădinari”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Şi la Stoicăneşti poliţiştii localităţii au descoperit un hoţ căruia i-a făcut cu ochiul o butelie de aragaz. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, S. Florin, de 37 ani, bănuit că, în ziua de 26.01.2015, prin forţarea uşii de acces, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din aceeaşi localitate, de unde ar fi sustras o butelie de aragaz în valoare de 150 lei, prejudiciul fiind recuperat.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în ziua de 22.01.2015, prin escaladarea unui geam, S. Florin ar fi pătruns în Dispensarul Veterinar Stoicăneşti, de unde a încercat să sustragă bunuri.

„În toate cauzele au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, iar în cazul de la Stoicăneşti, şi de tentativă de furt calificat”, a mai spus Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here