Fiscul din Olt a confiscat, în 2014, bunuri de aproape 300.000 lei pentru a recupera pagubele statului

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a confiscat anul trecut bunuri în valoare de aproape 300.000 de lei, majoritatea acestora fiind vândute pentru recuperarea creanţelor pe care datornicii vizaţi le aveau la stat.

La nivelul judeţului Olt, valoarea bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului în cursul anului 2014 a fost de 292.227 lei, cu 36,55% mai mult decât în anul 2013, când s-au înregistrat intrări valorice de 214.012 lei, anunţă AJFP Olt, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mihaela Marinescu.

Totalul bunurilor confiscate şi valorificate a fost de 255.832 lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 14,73 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când au fost valorificate bunuri în sumă de 222.991 lei.                 

„AJFP a reuşit să valorifice produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse de uz casnic etc., dar cele mai căutate produse din cele confiscate au fost cele alimentare”, a mai spus Mihaela Marinescu.

Bunurile confiscate care îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi valorificate se predau organelor de valorificare, bursele de mărfuri sau magazinele proprii. Ceea ce se confiscă se mai poate pune în vânzare prin licitaţii publice, prin consignaţie sau direct de la locul unde acestea se află. 

Aceste bunuri sunt evaluate de către o comisie de evaluare constituită conform OG nr. 14/2007.

„Bunurile supuse valorificării care nu pot fi comercializate sau care au depăşit termenul de valabilitate, precum şi cele care nu pot fi valorificate, sunt distruse sub supravegherea unei comisii de distrugere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al AJPF Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here