Hoţi de energie electrică din Slatina, prinşi de jandarmi. Hoţii vor ajunge pe mâna procurorilor

Trei slătineni vor trebui să dea socoteală în faţa legii după ce ei au fost prinşi de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, furând energie electrică. 

Cele trei persoane, cu vârsta cuprinsă între 37 şi 51 de ani, alimentau la gospodăriile proprii deţinute pe strada Grădişte din municipiu mai mulţi consumatori casnici prin intermediul unor conductori electrici racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare, ocolind aparatele de măsurare a energiei electrice.

Instalaţiile improvizate au fost sigilate şi ridicate de către o echipă de intervenţie a societăţii de distribuţie a energiei electrice, prezentă la faţa locului.

„În cauză s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi Legea nr. 123/2012 a energiei electrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenet-colonelul Emanuel Botan.

Documentele întocmite de jandarmi vor fi înaintate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here